Steam.tv od sada zvanično dostupan, prenosi Dota 2 turnir

Steam.tv od sada zvanično dostupan, prenosi Dota 2 turnir

Pre par dana smo imali prilike da vidimo “slučajno” lansiranje Steam.tv servisa, a sada je kompanija Valve svoj striming servis zvanično pokrenula.

Prva stvar koju su gledaoci imali prilike da gledaju na Steam televiziji je veliki Dota 2 turnir, The International 2018, čiji je nagradni fond premašio prošlogodišnji pa će tako mnogo gledaoca želeti da turnir isprati na ovoj platformi.

Razlog više je to što Valve donosi specijalne pogodnosti za gledanje kao što je DVR, funkcionalnost koja olakšava premotavanje videa sa turnira, kao i markere koji pokazuju kada je takmičarski deo turnira započet, a tu su i specijalni markeri koji pokazuju firts-blood i najveće akcije.

Pored toga, Steam Chat na ovom servisu će funkcionisati tako da se putem Steam naloga svako lako može prijaviti i dopisivati sa svim gledaocima, a pored toga je omogućeno i kreiranje grupica za zajedničko gledanje, kao i zatvorenih kanala za dopisivanje sa prijateljima.

Ove ekskluzivne funkcionalnosti su nešto što će svakako privući gledaoce ovog Dota 2 turnira, ali Steam.tv čeka dug put do trenutka kada će stojati rame uz rame sa Twitchom, ali potencijal je svakako tu.

Related Articles