Još jedan “kockarski” ugovor u Dota 2 – Betway je novi sponzor Invictus Gaming

Još jedan “kockarski” ugovor u Dota 2 – Betway je novi sponzor Invictus Gaming

TI8 je iza ćoška i svi veliki sponzori sada jure i grabe da budu deo tog velikog esport spektakla, pa je čini se sada najunosniji trenutak za plasirane timove da sebi obezbede sočne sponzorske ugovore.

Ono što je izgleda posebno veliki trend jeste ulazak kockarnica i sajtova za klađenje u svet sponzorskih ugovora sa esportom, specifično sa Dota 2 timovima. Nakon nakon što su Optic i Virtus.pro dobili kladionice kao sponzore, sada i kineski Invictus ulazi u krug “kockarskih” ekipa.

Oni su potpisali jednogodišnji ugovor sa platformom Betway, koji startuje od Ti8 i ovaj lanac će dobiti svoje mesto na dresovima ekipe, a možemo samo da zamislimo koliko se novca krije iza ugovora, ali je Invictus sasvim sigurno dobro prošao.

Valve inače izgleda nije previše srećan zbog toga što se brojne platforme za klađenje tako brzo i naglo vezuju uz Dota 2 timove, pa je počeo tiho da savetuje ekipe da prestanu da potpisuju takve ugovore, iako još uvek ne postoji nikakvo zvanično pravilo o tome.

U potpunosti ih razumemo, posebno u atmosferi kada se njihove igre zbog Loot kutija već povezuju sa kockanjem, jasno je da dodatno dovođenje kladioničarskih sajtova može da bude samo negativan PR za njihove brendove.

 

Related Articles