HuskyStarcraft ugasio svoj Youtube kanal

HuskyStarcraft ugasio svoj Youtube kanal

Kada pomislimo na esport ranih godina ove decenije, pomislimo na StarCraft 2, igru koja je pomogla rastu onoga što danas znamo pod imenom Twitch, a što je nekada bio Justin.tv.

A kada pomislimo na rane godine StarCraft 2, pomislimo naravno na legendarni kanal HuskyStarcraft. Nije bilo popularnijeg i većeg kanala do onog koji je održavao čuveni Husky, koji je na njemu komentarisao mnoge StarCraft 2 partije.

Ipak, Husky je negde oko 2014. godine nestao sa scene i od tada radi sa svojom devojkom na njenom Youtube kanalu koji se bavi kulinarstvom, i koji je zaista veoma brzo postao ogroman kanal, sa velikom popularnošću, pa i ne čudi da se Husky odlučio da pomaže njoj, umesto da nastavi održavnje kanala vezanog za igru u opadanju.

Ipak, njegov kanal sa preko 800 000 pretplatnika je ostao tu, kao neka vrsta žive StarCraft 2 prošlosti, svakom da pogleda i vidi koje bio taj Husky, jedna od ikona StarCraft 2 scene.

Ipak, iz nepoznaih razloga, neko, najverovatnije sam Husky, je prosto ugasio taj kanal, i više nije mogću pristupi ni samog kanalu, ni svim snicima koji se nalaze na njemu.

Što nam je iskreno veoma čudan potez, jer čak i ako je završio svoju StarCraf 2 karijeru, ti snimci su bili deo njegove prošolsti i onoga što je činilo veliki i značajan deo istorije, tako da nas zaista čudi ovakav potez. U kranjem slučaju, on je i dalje dobijao novac na njemu za sve sadašnje i buduće prelgede, tako da čak ni iz tog ugla gašenje kanala nema nekog smisla.

Zabirnuti fanovi su ga već kontaktirali nadajući se odgovorima, i videćemo da li će danas ili sutra Husky reći nešto po ovom pitanju. Iako je prestao da bude aktivni član zajednice, Husky je i dalje vliki fan StarCraft 2, te redovno prati mečeve i dešavnja na sceni kao “običan” posmatrač, tako da svakako ovo nije uradio iz nekakve mržnje prema svom bivšem hobiju.

 

Related Articles