Fortnite za Android možda u potpunosti zaobiđe Google Play

Fortnite za Android možda u potpunosti zaobiđe Google Play

Osim toga što postoje tvrdnje da će Fortnite: Battle Royale u početku biti vremenska ekskluziva za Android, samo za Galaxy Note 9, pojavio se još jedan interesantan podatak koji ukazuje na to da Epic rizikuje dosta kako bi prošao što bolje na Androidu.

Novi navodi tvrde da bi Epic Games sa Fortniteom u potpunosti zaobišao Google Play platformu za izdavanja svoje igre, i samim tim i taksu gde 30% od zarade ide kompaniji Gugl i od mikrotransakcija. Ovo je otkriveno zahvaljujući “mobile” sekciji na zvaničnoj stranici igre, gde postoje instrukcije za preuzimanje kao i uputstvo za instalaciju igre izvan Play prodavnice.

Fortnite će definitivno biti ogroman uspeh na Androidu, i kada se to prevede u proste brojke jasno je zašto Epic želi da izbegne Google Play. Fortnite je za pet meseci na iOS-u zaradio čak 160 miliona dolara, recimo da za Android uzme 100 miliona, tu bi 30 milion otišlo Gugl, a Epic to ne želi.

Ovo se može pokazati i kao izuzetno rizičan potez za Fortnite, pošto Play prodavnica predstavlja najpristupačnije rešenje za sve mobilne gejmere na androidu, ali opet Fortnite za PC je dostupan izvan Steama i postiže fantastične rezultate.

Related Articles