Stigle su promene u Hearthstone Areni

Stigle su promene u Hearthstone Areni

Blizzard je poslednjih godinu dana postao dosta otvoreniji da eksperimentisanjem i balansiranjem stvari u areni, sa stvarima kao što je banovanje karata, uvođenje novih specijalnih karata, ali i balansiranje procenta pojavljivanja različitih karata.

Zajedno sa patchom 12.0 koji je večeras stigao u Hearthstone, kao priprema za The Boomsday ekspanziju koja stiže sledećeg utorka, stgile su i nove proemene u balansu arene, odnosno u draftu.

Do sada su klasne karte imale bonus od 100% da se pojave u draftu, odnosno pojavljivale su se duplo više puta od neutralnih, i sada je ovaj bonus smanjen na 50%, a isto važi i za Spell i Weapon karte, koje su imale dodatni bonus od 75%, i koji je sada spušten na 50%. Developeri kažu da se stvorio osećaj da su mnogi špilovi često čičili jedni na druge zbog ovoga i da zbog toga žele malo da smanje prisustvo klasnih karata u špilova.

Takođe je smanjen i procenat šansi da se pojave Rare i Epic karte u pikovima koji nisu 1, 10, 20 i 30. Šanse da vidimo Rare ili Epic kartu van ovih pickova su 11% za Rare, odnosno 5% za Epic.

Videćemo kako će se ove promene odraziti na arenu kako već večeras, a detaljnije o ovim promenama možete pročitati u zvaničnom Blizzard blogu na ovom linku.

 

Related Articles