HotS: Stigle balans promene na PTR server za Chromie i Stukova

HotS: Stigle balans promene na PTR server za Chromie i Stukova

Ovog utorka rano ujutru na Battle.ner test servere je stigao najnoviji patch, koji stići “lajv” sledeće nedelje.

Pored novog support heroja, čuvene visoke inkvizitorke , sa njim su nam stigle i neke zanimljive balans promene za par heroja – Stukova i Chromie, ali i jedna “tiha” izmena u gejmplej dizajnu koja se tiče summonovanih jedinica.

Kod Crhomie je stigao čitav jedan set promena na nekoliko polja, čija je ideja da natera Chromie igrače da “priđu bliže”, odnosno da igraju rizičnije ali i sa potencijalnim nagradama koje stižu uz taj rizik, a sve to kroz poboljšanja za njen Auto Attack. Ujedno je smanjen range na njenim damage magijama, i sada su uočljivije protivnicima, kako bi mogli da lakše i na vreme odgovore na njih, odnosno da se sklone.

Mislimo da su te promene jako “zdrave” za samu igru i da predstavljaju nešto što je praktično čitava zajednica tražila, jer je univerzalno prihvaćeno da je Chromie bila jedna od najviše frustrirajućih heroja za igranje.

Za Stukova su sa druge strane stigle promene čija je ideja da se malo smanji uticaj koji Lurking Arm ima na stil igranja Stukova jer za sada čitav gejmplej oko Stukova zavisi od ove izuzetno moćne “zoning” osobine. Izvršeno je nekoliko promena na popularnim talentima vezanim za Lurking Arm, neki su premešteni, neko oslabljeni, a neki redizajnirani. Sa druge strane, dodato je nekoliko poboljšanja za  talenete oko Weighted Pustule, kako bi se ova “najmanje bitna” magija Stukova malo više stavila u akciju.

Na kraju, summon jedinice su dobile dve jednostavne, ali izuzetno značajne promene. Prvo, više neće raditi “fizički” damage (odnosno Auto Attack damage), već se se njihovi udarci računati kao Spell Damage (Ability Damage), a sa druge strane, sada će te u smmnonovane jedinice moći da sprečite da vas udaraju kroz Blind i Evade efekte.

Svakako veoma zanimljive promene i za Stukova i za Chromie, koji u globalnoj slici nisu nerf, već pre svega preraspodela moći, kako bi ovi heroji imali više stilova igranja.

Detaljnu listu svih promena na ova dva heroja, pogledajte na zvaničnoj listi promena koje možete naći na ovom linku.

Related Articles