Da li se to sprema League of Legends MMO?

Da li se to sprema League of Legends MMO?

Kada se League of Legends pojavio u oktobru 2009. godine, on je kao MOBA naslov privukao, i danas privlači, veliki broj igrača što je kompaniju Riot Games uzdiglo jako visoko, i to toliko da sada žele da naprave LoL MMO igru.

Suosnivač ove igre i same kompanije Riot Games, Mark Meril, je postavio pitanje fanovima – “Da li napraviti MMO?”. Odgovori su naravno bili i više nego pozitivni i mnogima bi to bilo ostvarenje snova. Da li je ovo samo pitanje igranje sa srcima fanova ili Riot već ima nešto u pripremi nije poznato, ali ovakva objave su uvek dobrodošle.

Glavna razlika između MOBA i MMO igara leži u tome što se kod MMO-a radnja ne odvija uvek na istoj mapi, već na dinamičnom prostoru i ogromnom okruženju koje predstavlja svet igre, kao što je slučaj kod World of Warcraft.

League of Legends svakako ima potencijala kao MMO naslov, a on pre svega leži u lore elementu koji već poseduje veliku mapu Runeterra sveta na kojoj su prikazane sve bitnije oblasti, a svaki od 140 šampiona ima priču iz sebe.

Related Articles