HotS: Life Binder i Ancestral Healing nemaju konstantnost u ponašanju

HotS: Life Binder i Ancestral Healing nemaju konstantnost u ponašanju

Nedavni Heroes of the Storm patch doneo je značajan buff za drugi Heroic koji ima Alexstrasza, njen Life Binder, koji je do sada bio veoma nepopularan i zbog toga što je bio slab i zbog toga što je Cleansing Flame nudio mnogo više kao drugi Heroic.

Ipak, nakon ovog buffa, koji je uneo i lečenje tokom “čenelovanja” ove osobine, sada se ovaj Heroic pokazuje kao sasvim solidan izbor. Evo kako tačno radi:

“Bind Alexstrasa’s life force with an allied Hero. Both her and her target are healed for 600 over 2 seconds. Afterwards, the Hero with a lower percentage of health is set to the same Health percentage as the other Hero.”

U neku ruku sada praktično predstavlja mnogo boljlu i jaču varijantu Ancestral Healing heroica koji ima Rehgar. Ipak, iako su ova dva heroica poprilično slična, postoji jako puno nekonzistentnosti u njihovom radu.

Ancestral Healing jednom kada se kastuje će se destiti nevezano šta da se desi, jedino ukoliko heroj na koga ste odigrali ne umre. Sa druge strane Life Binder se prekida ukoliko se desi bilo kakav “izlazak” sa mape, kao što su bilo kakav time-stop (Zeratul, Medivh, Chromie) ili bilo kakav “privremeni” odlazak sa mape, kao što je recimo kastovanje Fenix E, Samuro Q & D, Genji’s X-Strike, Tracer’s Recall, ulazak u Blazeov Bunker.. sve ovo će prekinuti Life Binder efekat, ali ne i efekat Ancestral Healinga.

Sa jedne strane, ovo može da se zloupotrebi od strane tima u kome igra Alex, jer kada se prekine Heroic, on ne ide na puni cooldown, već na 10 sekundi, iako je pre toga iskorišeć efekat lečenja tokom čenelovanja, pa uigran tim ovo može da zloupotrebi, ali sa druge strane može značajno i da ošteti igrača Alex, jer dobar protivnički tim nikada neće dozvoliti da se Life Binder desi do kraja.

Tako da mislimo da bi Blizzard ovo trebao da ujednači i stavi da Life Binder se ne prekida baš kao što se ni Ancestral Healing ne prekida u gore pomenutim situacijama.

Moramo se zahvaliti Redditoru Zanzure, koji je sve ovo testirao i proverio da zaista radi ovako kako smo napisali.

Related Articles