Hearthstone: Da li ste znali da jedna karta bez ikavog teksta se nalazi u 10% meta špilova?

Hearthstone: Da li ste znali da jedna karta bez ikavog teksta se nalazi u 10% meta špilova?

Kako je Hearthstone kroz godine evoluirao, tako je igra postajala sve kompleksnija i kompleksnija, u špilovima je sve manje bilo mesta za karte koje bi opisali kao “solidne” i “balansirane” i tražilo se samo mesto za one najbolje, najjače i najviše “nefer” karte.

Ujedno, sve više je bila važna sinergija, a sve manje ono što bi nazvali “generalno dobre karte”. Pa je tako u špilovima sve manje bilo mesta za one karte koje zovemo “vanila” kartama, odnosno minionima koji nemaju tekst već samo dobre statse za cenu.

U vreme classic seta je recimo legendarni Chillwind Yeti bio poznat kao jedna takva moćna vanila karta, koja se igrala u mnogim špilovima prosto zato što je nudio tih “savršenih” 4/5 za 4 mane u srednjem delu partije.

Pa ipak, čak i danas u ovoj aktuelnoj meti, postoji jedna “vanila” karta koja je veoma igrana, i nalazi se u čak 10% svih trenutno aktuelnih špilova u meti. Da li znate o kojoj karti govorimo? O našem malom glodarskom drugaru Dire Mole. Ovaj 1 mana 1/3 minion istina ima i Beast tag, ali je i dalje “vanila” jer nema nikakav tekst na sebi.

Pa zašto se onda toliko igra? Prosto, još jednom se pokazuje neverovatna moć dobrih 1 mana miniona, posebno miniona koji imaju 1/3 statse za 1 manu. Svi se sećamo Trogga koji je harao i svi smo nemali broj puta stradali od Mana Wyrma koji se oteo kontroli. Kada se god pojavi neki tako jak minion sa dobrim statsima za 1 manu, budite sigurni da će završiti u nekom meta špilu.

Igraju ga  Odd Paladin i Odd Rogue, igraju ga Aggro/Midrange Hunteri, igraju ga neke varijacije Rush Warriora i Zoo Warlocka, igra se čak i u Token Druidu.

Dakle, njegova univerzalna snaga kao ranog izdržljivog miniona koji može da ostane na tabli i možda i ostvari po koji dobar trejd se pokazuje kao nešto što odlično leže u svim špilovima.

Related Articles