Fortnite: Battle Royale stigao do zarade od milijardu dolara, i to nakon samo 10 meseci

Fortnite: Battle Royale stigao do zarade od milijardu dolara, i to nakon samo 10 meseci

Fortnite: Battle Royale je uspeo da za 10 meseci postojanja dođe do rekordne zarade od čak milijardu dolara, brojčano iskazano – 1,000,000,000$.

Verovatno i vrapci već na grani znaju da je Fortnite: Batte Royale igra koja je u potpunosti besplatna za igranje i jedini izvor prihoda je kupovina kozmetičkih dodataka koji ne daju nikakvu prednost igračima, sem što izgledaju bolje.

Osim toga što je besplatna, ogroman uspeh prema izveštaju kompanije SuperData leži u tome što je Epic Games omogućio da igra bude dostupna na gotovo svim platformama za gejming – PC, PS4, Xbox One, iOS i Switch – dok je Android u planu za nešto kasniji period.

Još jedan razlog za odličan profit je sjajno osmišljeni sistem monetizacije kroz Battle Pass, koji se kupuje svake sezone za 10 dolara, a u njemu se nalazi gomila kozmetike koja se otključava sa progresijom tokom igranja.

U prilog velikoj zaradi ide i orgomna gledanost na svim striming platformama(Twitch, Mixer, Facebook) gde Fortnite beleži veću gledanost od svih devet igara na listi zajedno sa 574 miliona odgledanih sati samo u maju.

Related Articles