Hi-rez već uveliko priprema Realm Royale za esport

Hi-rez već uveliko priprema Realm Royale za esport

Studio Hi-Rez ne časi časa u jurnjavi za hvatanje prave prilike za njihovu popularnu Battle Royale igru Realm Royale, zasnovanu na Paladinsima.

Već je podignut uživo sajt esports.realmroyale.com, koji će predstavljati glavnu bazu za sve esport događaje oko ove igre, a najavljen je i Realm Royale Invitational, koji počinje večeras, i koji okuplja mnoge poznate strimere i igrače koji igraju ovaj BR naslov, koji će se dva puta nedeljno boriti za nagradni fond od 10 000 dolara, igrajući u duetima dok strimuju svoje mečeve.

Pored ovog zvaničnog Invitationala, i poznati “drama” jutjuber Keemstar, koji organizuje i popularne Fortnite tunire, sutra takođe pravi i svoj Realm Royale turnir, koji je prikupio i mnogo velika imena, pa otuda i znatno veći nagradni fond, od 100 000 dolara.

Iako su BR igre veoma popularne, do sada nisu uspele da se adekvatno pozicioniraju na terenu esporta, pre svega zato što nemaju još jasno definisana takmičenja, ali ni konceptualno se ne mogu pratiti kao što to mogu “tradicionalni” esportovi. Zato se i pristupa ovim takmičenjima sa principom da sami igrači strimuju akciju.

Videćemo da li će ova “agresivna” kampanja Hi-reza. da Realm Royale izgura kao esport, imati pozitivnih efekata na razvoj i rast igre.

 

 

Related Articles