Sc2: Kraj za svetske prvake – BuyN i PartinG završili učešće u grupi E

Sc2: Kraj za svetske prvake – BuyN i PartinG završili učešće u grupi E

Danas je bila na programu grupa E treće i poslednje sezone GSL u ovoj godini.

Na papiru izuzetno jaka grupa, u praksi se odigrala neočekivano brzo sa veoma kratkim i eksplozivnim partijama i puno “cheesa”, što nije nemoguće da je uitcaj Hasa koji je na taj način došao do finala na nedavno odigranom WC Valenica.

Iz grupe je, pomalo neočekivano, kao pobednik sa prvog mesta izašao Impact, verovatno najmanja “zvezda” grupe i jedini Zerg. Najpre je dobio ByuN-a 2-0, iako je nekadašnji prvak sveta imao sjajan mikro, ali prosto nije mogao da izdrži ritam.

U meču za opstanak je igrao protiv Partinga. koga je pobedio Zest, i ovaj sukob nekadašnjih prvaka sveta je pokazao da će im trebati još vremena da se vrate u formu, ali je na kraju ByuN bio taj sa manjom koncetracijom, i očigledno da mu još uvek fale njegovi Reaperi, sa kojima je harao tokom 2016. godine, i koji su od tada nekoliko puta nerfovani samo zbog njega.

U meču za drugo mesto i prolaz dalje Zest je još jednom pokazao dominaciju nad Partingom i poprilično brzo pobedio sa 2-0, pa je današnji GSL dan bio poprilično kratak.

Inače, ove nedelje nas očekuju dve vezane grupe, pa ćemo tako već sutra gledati grupu F, u kojoj se nalaze TY, RagnaroK, Bunny i Trap, od 11 sati po našem vremenu.

Ukoliko ste propustili današnje mečeve, možete ih pogledati na VOD-u ispod:

Watch 2018 GSL from GSL on www.twitch.tv

Related Articles