Sc2: Serral učinio nemoguće, osvojio 3 WCS titule u godini!

Sc2: Serral učinio nemoguće, osvojio 3 WCS titule u godini!

Finski Zerg igrač i jedan od najboljih foreigner StarCraft 2 igrača svih vremena, Serral, večeras je svoje ime upisao u istoriju po do sada nezabeleženom uspehu – uz svoje ime je vezao tri najveće StarCraft 2 titule u WCS Circuit tokom jedne godine.

U januaru je pao  WCS Leipzig, zatim je marta legla titula i na WCS Austin, a evo sada pala je i Valensija, još jedna premijer titula za nezaustavljivog Finca.

U fenomenalnom finalu koje je gledalo preko 80 000 ljudi uživo na Twitchu, Serral je dobio ljubimca publike i potpuno iznenađenje turniru – Tajvanca Hasa, koji je svojim izuzetno zabavnim i nepredvidivim taktikama uspeo da sebe dovede u prvo veliko finale karijere.

Has je uglavnom igrao ono što bi nazvali “cheese” strategijama, ali je to radilo sve do finala, pa su čak i u finalu nijanse odlučivale. Gotovo uvek je Has otvarao sa Immortal rašom u bazi i intenzivnim microm sa Prismama, nekada mu je to prosto donosilo pobedu, nekada nije, ali je sve svoje protivnike valjano oznojio i naterao ih da se potrude za svoju pobedu.

Ipak, videlo se da kada mu god “cheese” ne prođe, tada i njegova igra pada i krene da gubi konce u “normalnoj” partiji, tako da ukoliko ubuduće želi da nastavi da gradi karijeru, to je ono na čemu bi svakako trebalo da proradi.

Mi smo uživali u još jednom sjajnom StarCraft 2 vikendu, vrhunske partije i gomila mečeva za istoriju, ostala je još samo jedna etapa u WCS circuit pre BlizzCona, to je Kanada i Montreal ovog septembra. Može li Serral da pokupi sve četiri WCS Circuit krune u jednoj godini? Sasvim je realno.

Sa ovom titulom Serral je osvojio još jedan ček na 20 000 dolara, ali je i Hasu pripalo odličnih 10 000, tako da verujemo da mu je ovo veliki podstrek da nastavi svoju karijeru, tek mu je 21 godina i imaće još puno prilika da se dokaže na velikoj sceni.

 

Related Articles