HotS: Fenix jednim udarcem čisti pun talas Zergova na Braxis Holdout

HotS: Fenix jednim udarcem čisti pun talas Zergova na Braxis Holdout

Ukoliko igrate HotS, znate da na mapi Braxis Holdout protivnički pun talas Zergova može biti prava noćna mora za odbranu i zato se timovi grčevito bore da oni budu ti koji su uzeli talas do kraja.

Do sada je važilo pravilo da je Ragnaros odličan na ovoj mapi zato što ima Lava Wave koji može najbolje i najefikasnije da očisti talas Zergova, ali i zato što ima Molten Core Trait, koji mu omogućava da sačuva Fort/Keep i dodatno počisti Zergove.

Ipak, izgleda da je pro scena našla možda i bolje rešenje za te dosadne zergove, kao što smo sinoć videli u HGC meču Team Freedom protiv Endemic. Freedom je izgubio ceo objektiv, pa je Endemic imao spreman pun talas Zergova da napadne donji lejn protivnika.

Ali se onda Fenix Freedoma fenomenalno pozicionirao, našao savršeni ugao i ispalio Planet Cracker direktno u mesto odakle izlaze Zergovi i potpuno istopio ceo talas Zergova, ostavivši samo dva Ultraliska na oko pola HP.

Zergovi bukvalno nisu stigli da izađu iz kaveza, laser ih je sve spržio i verujemo da će ovo sad mnogi zloupotrebiti na ovoj mapi i da će Fenix dobiti nerf na Planet Cracker, tako da ima manji damage na mete koje nisu heroji, ali ostaje da vidimo kako će Blizzard reagovati, pošto ovo zaista ubija poentu objetiva na mapi, i čini Fenixa instant banom u draftu.

Pogledajte ispod kako to izgleda:

Related Articles