WCS Valencia: Završena grupna faza, počinje plej-of!

WCS Valencia: Završena grupna faza, počinje plej-of!

Vrhunski StarCraft se igra u Valensiji ovih dana, imali smo prilike da uživamo u nekim neverovatnim partijama juče.

Od 64 takmičara, stigli smo do najboljih 16, koji će se boriti za titulu WCS šampiona i plasman na BlizzCon 2018, ali i za nagradu od 20 000 dolara, koliko pripada pobedničkom igraču.

Praktično svi koje smo očekivali da dođu do završnice su tu, i prava je šteta što je gornji deo kostura ovako sabijen kvalitetom. Scarlett protiv Serral je praktično finale pre finala, a onda pobednik ide na pobednika meča Special protiv Reynor, još jedan par favorita za samu titulu.

U donjem delu kostura, deluje nam kao da će se ShoWTimE ili Neeb plasirati do finala, s tim što će potencijalno jedan morati da izbaci drugog već u četvrt finalu.

Ono što nam posebno upada u oči, jeste balansirani odnos svih rasa u završnici najvećeg turnira leta kada je StarCraft 2 u pitanju, imamo 5 Terran, 6 Zerg i 5 Protoss igrača, tako da ljubitelji svih rasa imaju za koga da navijaju.

Gledanost prvog dana je bila zaista ogromna, preko 50 000 ljudi je gledalo mečeve grupne faze u svakom trenutku, a danas tek kreće onaj najbolji deo turnira.

Mečevi osmine finala startuju danas, od 11h po našem vremenu, i kao i do sada, možete ih pratiti uživo na zvaničom kanalu – www.twitch.tv/starcraft, i pogotovo vam savetujemo da ne propustite ove “jutarnje” mečeve, jer je tu najbolji deo žreba.

 

Related Articles