Već se zna prvi CS:GO Major u 2019: IEM Katovice

Već se zna prvi CS:GO Major u 2019: IEM Katovice

Kompanija Valve je odlučila da licencu za jedan od najvećih CS:GO Majora u 2019. godini ustupni proverenoj evropskoj esport kući ESL.

ESL će tako ugostiti najbolje svetske CS:GO timove tokom IEM u Katovicama, i nagradni fond će biti milion dolara, kao i za svaki Major. Kako bi se uklopio sa pravilima, ESL će morati da uredi format i sistem turnira u skladu sa standardima za Major turnire.

Kako je glasnogovornik iz ESL-a rekao, Valve je ovoga puta odlučio da IEM Katovice dobije prednost u odnosu na druge ESL turnire, poput  ESL One Cologne, zato što najbolje odgovara vremeskom okviru kada je pogodno da se desi jedan takav turnir, a i IEM Katovice svakako zaslužuje da bude domaćin CS:GO Majora.

IEM u Katovicama tako još jednom pokazuje da je zaista centar i jedna od ključnih tačaka u svetu esporta svake godine i da će nastaviti da raste i obara rekorde na toj mapi. Samo prošle godine, nagradni fondovi turnira na IEM Katovice su dostigli oko milion dolara, tako da će 2019. godina vrlo verovatno i prestići cifru od dva miliona dolara nagrada zbirno na svim turnirima.

Više o uspehu Katovica kroz godine ulaganja u esport možete pročitati na ovom linku.

Related Articles