Overwatch Liga će se prenositi na ESPN, ABC i Dizni kanalima

Overwatch Liga će se prenositi na ESPN, ABC i Dizni kanalima

Koliko je ozbiljno Blizzard ušao u celu priču oko Overwatch lige već odavno znamo, kada vidimo koliko košta mesto za ulazak u ligu ( sledeće godine će cena možda ići i do 60 miliona), tako da nas ne čudi ovaj sledeći prirodni korak, a to je da se liga osim tradicionalnog Twitcha, sada proširuje i na televiziju, i to na neke od najvećih i ključnih kanala u SAD.

Počev od plej-ofa prve sezone, koji je startovao danas, pa sve do velikog finala u Barkliz centru u Njurojku, mečevi OW Lige će se prenositi na kanalima ABC, ESPN i Dizni Kanalu, objavili su juče Blizzard, ESPN i Dizni.

Ovo je zaista veliki korak ne samo za OW Ligu, već i za esport generalno, da najpoznatiji sportski kanal ugosti esport događaj, kao i da se OW Liga prenosi direktno na Dizni kanalu.

Cifre oko ovog dogovora nisu objavljene, ali verujemo da je sve potpisano na zadovoljstvo svih strana. Esport se tradicionalno prenosi na digitalnim platformama, i pre svega je vezan za Twitch, ali ga poslednjih godina sve češće viđamo i na televiziji, gde tek treba da se probije, tako da je ovo pozitivan korak u tom pravcu.

Related Articles