Favoriti pokleknuli, Na`Vi i BIG u finalu

Favoriti pokleknuli, Na`Vi i BIG u finalu

Sinoć smo gledali dva sjajna polufinalna meča, a na iznenađenje svih gledalaca, Faze i Astralis su ispali. Danas ćemo saznati da li će BIG napraviti jedno od najvećih iznenađenjau CSGO sceni ili će Na’Vi osvojiti svoju treću titulu u poslednja 2 meseca.

Prvi na scenu juče stupili su NAVI i Astralis. Posle 2 meseca i 15 odigranih mečeva, ovo je prvi poraz Astralisa nakon što ih je Faze pobedio u Sidneju. Prvo se igrao Overpass, a Electronic je predvodio svoje momke sa 30 fragova, što je bilo dovoljno da slave sa 16-13. S1mple je još jednom bio sjajan sa 16 AWP fragova od svoja 23. Druga mapa bila je Nuke, a Astralis je ovde odigrao bez greške, pa su slavili sa 16-6. Treća mapa bila je najzanimljvija u ovom dvomeču, a igrao se Inferno. Obe strane bile su bolje na T strani, a IGL Navija dugo nije pružio ovako jaku partiju zabeleživši 31 frag, što je moralo da se završi pobedom ukrajinske ekipe rezultatom 16-13.

Drugi meč bio je između domaće ekipe i favorizovanog Faze-a. Otvorili su duel na Dustu 2, a pobednik ove mape bio je Faze nakon uzbudljivog overtajma u kojem se slavili sa 19-17. Druga mapa bio je Train na kojem je BIG morao da juri prednost, ali dobrom igrom na CT strani uspeli su da preokrenu rezultat i dobiju mapu 16-13.  Faze je poznat kao dobra ekipa na Infernu, ali ovaj put nisu mogli ništa protiv BIG-a. Nemačka ekipa je slavila rezultatom 16-6 i plasirala u finale. Tokom celog meča Nex je bio fenomenalan, pošto je bio top frager na sve 3 mape, a ovaj meč je završio sa izvanrednih +30 i K/D-om od 83-53.

Veliko finale zakazano je za 16:00.

Related Articles