Faze i Astralis u polufinalu, čekaju pobednike ostalih četvrtfinalnih mečeva

Faze i Astralis u polufinalu, čekaju pobednike ostalih četvrtfinalnih mečeva

Prethodnog dana gledali smo 6 veoma uzbudljivih mečeva, videli smo par velikih iznenađenja, a preostaje nam još samo 6 ekipa. Pored Mouz-a, još jedna od favorizovanih ekipa neće zaigrati u velikoj Lanxess Areni. Brazilska ekipa koja je prvi put igrala pod imenom MIBR je na iznenađenje svih napustila turnir izgubivši od domaće ekipe BIG, koje je pre njih takođe savladala ekipu Renegades. Još jedna ekipa koja je bila prijatno iznenađenje bio je ENCE, ali oni ipak na kraju nisu uspeli da se domognu četvrtfinala, pošto ih je nakon jednog veoma interesantnog meča savladala ekipa NAVI-ja.

Danas ćemo gledati 2 četvrtfinalna meča, u prvom sastaće se NAVI i fnatic, a u drugom BIG i G2, koji sinoć ipak nije imao dovoljno snage da savlada Astralis za mestu u polufinalu. Kao što je spomenuto gore NAVI je bio bolji od finske ekipe u jednom veoma zanimljivom meču rezultatom 2-1. Ence je poveo nakon što su uzeli prvi mapu sa 16-14, ali nakon toga gube sledeću istim rezultatom. Treća mapa bila je Nuke, ali ipak iskusniji ukrajiniski tim je lagano priveo tu mapu kraju i slavio sa 16-7.

Fnatic je imao već šansu da se nadje u polufinalu, ali na put im je stala ekipa Faze. Švedska ekipa jeste uzela jednu mapu, ali 2 koje su izgubili bile su veoma ubedljive za protivničku ekipu. Guardian je na trećoj mapi bio nezaustavljiv pa je sa svojih 30 fragova pomogao timu da slave sa velikih 16-1.

Poslednji četvrtfinalsta G2 je nakon dobrih partija prvog dana igrao protiv najbolje ekipe na svetu za prvo mestu u grupi i to polufinalno mesto. Prva mapa bila je Dust 2, pik francuske ekipe. Obe ekipa su pokazale znatno bolju igru na CT strani, pa nakon prednosti od 11-4 za Astralis, G2 je uspeo da izbori overtime. Ipak tada izmiču sve nade da će oni napraviti bilo kakvo iznenađene jer Astralis ipak osvaja prvu mapu reultatom 19-16. Drugi mapa bio je Nuke, što je bio izbor Astralisa, a oni su tu već pokazali ubedljivu igru i slavili su sa 16-4.

Prvi meč dana igraće se u 15:00, dok drugi očekujemo da će početi oko 18:30.

Related Articles