FaZe Clan osvaja ESL One

FaZe Clan osvaja ESL One

Sinoć smo mogli da gledamo veoma uzbudljivo finale u kojem je FaZe slavio 3-2 protiv ekipe mousesportsa.

Prva mapa bila je Inferno, pick Mouza na kojem su lepo krenuli. Poveli su rezultatom 5-2 i nakon jedne jako loše runde, ekipa predvođena ChrisJ-om ulazi u jako lošu seriju. Do kraja mape uzeli su samo jednu rundu i FaZe je slavio sa 16-6.

Druga mapa bila je Cache, a Niko i ekipa su nastavili istim tempom. Startovali su na T strani i sjajnim potezima Raina i Nika poveli su rezulatom 11-0. Do kraja poluvremena mousesports je uspeo da smanji prednost, uzevši preostale 4 runde. U tom trenutku momentum se menja, Mouz uzima pištolj rundu i smanjuje prednost na 11-7. Faze je uspeo da uzme sledeću rundu, ali to je bio i mač sa dve oštrice, pošto su opet izgubili rundu nakon toga. To je značilo da im se opet rastura ekonomija,a Mouz to koristi da pridje na 12-11. Karrigan  tada stupa na scenu i osvaja 2 runde za svoj tim. Rezultat je bio 14-11, Faze je imao sjajnu šansu da dodje do map poena, ali ChrisJ je fenomenalnim klačom 1v3 uspeo da donese rundu svom timu. Do kraja Faze uglavnom igra sa forsiranim kupovinama, što je bilo dovoljno da Mouz preuzme preostalih nekoliko rundi i pobedi rezultatom 16-14.

Na trainu Mouz je bila ekipa koja je bolje ušla u meč. Startovali su na T strani, a Faze nije imao ideju kako da zaustavi njihove napade, pa su poluvremene završili vodstvom od 11-4.  Tada Faze počinje da igra bolje i osvaja 7 od narednih 8 tundi da bi prišli na 12-11. Ipak Mouz pojačava odbranu i uzevši 4 od sledećih 5 rundi slavili su sa 16-12.

Faze je sada bio u zaostatku i oni su znali da moraju da poprave igru ukoliko žele da se vrate. Mirage je stupio na scenu, a sa njim i Guardian. Faze je sjajnom ofanzivnom igrom poveo 12-3 i sa 14 AWP fragova guardiana uspeo da privede ovaj meč kraju reultatom 16-9.

Poslenja mapa bila je Dust 2, a Nikola “Niko” Kovač nam je pokazao zašto je proglašen za MVP-a ovog turnira. Prvo poluvreme bilo je veoma gusto, a nemačka organizacija je povela rezultatom 8-7. Kao i na Mirage-u Faze na T strani deluje nezaustavljivo, Uzimaju 9 od narednih 11 rundi, a Niko sa 30 fragova završava ovaj meč KD razlikom od izvanrednih +45(118-73).

Iako je Mouz igrao as izmenom, oni su pružili sjajan otpor u ovom finalu. Nije nemoguće da vidimo n0thinga opet kako igra na pro sceni. FaZe clan sa sobom odneće 100 000$, a ovo im je prvi turnir koji osvajaju nakon IEM u Sidneju.

Related Articles