Mousesports i FaZe u velikom finalu

Mousesports i FaZe u velikom finalu

Sinoć smo mogli da gledamo 2 polufinalna meča u Belo Horizonteu, a prvi svoje mesto u finalu obezbedio je FaZe pobedom nad Liquidom. Prvu mapu igrali su na Nuke-u, a Faze je dobio prednost da započne na favorizovanoj CT strani. Američka ekipa nije imala ideju kako da probije odbranu Faze-a, pa su nakon prvog poluvremena gubili rezultatom 13-2. Guardian je bio ubedljiv na ovoj mapi i sa njegovih 25 fragova lagano su uzeli prvu mapu(16-3).

Nakon toga gledali smo Dust 2, a ova mapa donela nam je mnogo više uzbuđenja. Liquid je započeo na T strani i veoma brzom igrom i dobrim napadaima poveli su sa 10-5. Početkom durgog poluvremena smenjivali su se sa rundama i u jednom trenutku Liquid je imao prednost 13-9. Faze uzima 5 rundi za redom i na kratko prelaze u prednost. Rezultat je bio 14-13 u korist evropske ekipe, ali konačlo Liquid sastavlja dobru odbranu i sa 3 vezane runde ipak uzimaju ovu drugu mapu.

Na trećoj mapi koja se igrala na Mirage-u najbolje se iskazao Cromen, koji i dalje menja Olofmeistera. U prvom poluvremenu Liquid je bio na T strani, meč je bio neizvestan do reultatata 6-6, tada Faze uzima 3 runde za redom i završava prvi deo vodstvom od 9-6. Na miragu to je dostižan rezultat za CT stranu, ali američka ekipa nije više mogla da se sastavi, do kraja uzeli su još samo jednu rundu, pa je FaZe slavio sa 16-7. U finalu čekali su pobednika SK-a i mousesportsa.

Drugi polufinali meč je bio meč od kojeg smo očekivali više. SK je igrao pred domaćom publikom, protiv ekipe Mouz-a koja igra sa zamenom koji je poslednji oficijalni meč odigrao pre 11 meseci. Brazilska ekipa je morala da dokaže da nije greška što su doveli Stewie2k-a, prijavljivali su se na manjim turnirima, vežbali su engleski radi boljeg sporazumevanja, ali oni više nemaju izgovora, i neće biti neočekivano ako vidimo nove promene u ekipi. Sjajni n0thing je pokazao da nije zaboravio da igra,a mousesports je bio bolja ekipa na obe mape. Prvo se igrao Dust 2, a sa po 22 fraga ChrisJ-a i n0thinga Mouz je slavio sa 16-7. Train je bio malo drugačija priča, Mouz uzima pištolj rundu i startuje mapu vodstvom od 3-0. Nakon toga SK popravlja svoju odbranu i dobrom serijom rundi poveli su sa 10-5. Na startu drugog dela SK uzima pištolj rundu, samo da bi izgubili od force buy-a odmah posle. Nakon toga Mouz pravi seriju i od 11-1 i pobedom od 2-0 protiv domaćina sastaće se velikom finalu protiv ekipe Faze.

U 22:30 moći ćemo da gledamo finalni meč i borbu za 100 000$, a obe ekipe igraće sa po jednom izmenom.

Related Articles