Devetogodišnjakinja završila na odvikavanju od Fortnitea

Devetogodišnjakinja završila na odvikavanju od Fortnitea

Nismo daleko od istine kada kažemo da je Fortnite fenomen zaludeo ceo svet, ali je to negde premašilo granice normalnog, zato što je jedna devojčica starosti svega 9 godina morala da ide na odvikavanje od ove igre.

Kako prenosi Mirror, roditelji su morali da pošalju svoju ćerku na rehabilitaciju zato što je zbog svoje opsednutosti igrom Fortnite krišom ustajala noću kako bi igrala do zore što je počelo da utiče na njene aktivnosti u školi i manjak pažnje. Devojčica je još odbijala i da ide u toalet, a čak je i udarila oca kada je hteo da joj oduzme konzolu.

Roditelji su dalje u razgovoru otkrili da je devojčica dnevno pre ekranom provodila 10 sati igrajući svoju omiljenu igru. Ovo ih je iznenadilo i nisu mogli da veruju da igra može biti zarazna u tolikoj meri.

Međutim, pravi alarm za uzbunu bio kada su oni “dobili po novčaniku”, jer je njihova ćerka krišom uzimala kreditnu karticu za kupovinu kozmetičkih dodataka u igri, što je dovelo do toga da računi porastu za više od 50 funti na mesečnom nivou.

Mirror dalje prenosi da je devojčica poslata na odvikavanje od igre, dok je terapeut sa klinike na koju je poslata izjavio kako ovo nije prvi put da roditelji dolaze zbog svoje dece koja preterano igraju ovaj Battle Royale naslov.

Related Articles