Overwatch liga – Los Anđeles protiv Koreje

Overwatch liga – Los Anđeles protiv Koreje

Drugi dan ove nedelje je doneo tri sjajna meča koje svakako treba odgledati ako ste u prilici. Ovaj dan je doneo slavlje za Los Anđeles, jer su oba tima odnela pobede protiv jakih koreanskih protivnika.

 

Los Angeles  Valiant  2 – 1  London Spitfire

Prvi meč dana su igrali LA Valiant, tim koji je u seriji pobeda, posebno nkaon prošlonedeljne velike pobede nad NYXL-om, i London Spitfire, tim koji je u promenjivoj formi u zadnje vreme, ali koji i dalje drži vrlo visoku poziciju na tabeli i predstavlja opasnost za svakog protivnika. Počeli smo na Blizzardworldu, gde su timovi podelili nerešen rezultat nakon 3-3, da bi zatim London pobeo nakon 1-0 na Horizonu. Nakon poluvremena se Valiant vidno uozbiljio i to su pokazali na naredne dve mape, Lijiang 2-0 i Dorado 3-0, gde su Space i Fate poneli svoj tim do pobede od ukupnih 2-1.

 

Los Angeles Gladiators  3 – 2  New York Excelsior

Excelsior nastavlja da krije strategije i igra čistu mehaničku igru, jer su već odavno osigurali prvu poziciju ove sezone. Gladiatorsima pobeda u ovom teškom meču predstavlja veliku šansu da poboljšaju svoje šanse za plasman u playoff. Njujork je krenuo dominantno, a nakon dva vrlo čudna C9-a od strane Gladiatorsa, i poveo sa 2-0 na poluvremenu. Usledio je Lijiang, gde su se timovi borili na sva tri pointa, a Fissure je svojom tenkovskom igrom pomogao Gladiatorsima da konačno smanje vođstvo Excelsiora. Zatim se igrao Gibraltar, gde su Gladiatorsi uspeli da nekako izguraju payload do kraja, a zatim su u hangar fazi uspeli da uspore Njujorčane, a zatim ih i potpuno zaustave, pa se tako i izbore za petu mapu. Nakon toga su fenomenalno odigrali Nepal, iznenadivši Njujork, što im je donelo vrlo važnu pobedu, a Njujorku poraz od oba LA tima i drugi poraz za redom.

 

San Francisco Shock  1 – 2  Philadelphia Fusion

Najbliži meč dana su igrali Shock i Fusion. Jedni se bore za mali playoff faze, dok se drugi bore za mestu u ukupnom playoffu. eQo se ponovo našao u postavi Fusiona, naizgled oporavljen od povrede. Shock je počeo bolje na King’s Rowu, gde su nakon 3-3 uspeli da bolje odigraju dodatni napad i povedu u seriji nakon 4-3 na mapi. Sledeći se igrao Horizon, koji je bio još jedna veoma tesna mapa. Oba tima su došla do 2-2, a zatim i 3-3, ali Fusion nije uspeo da poentira na boljem vremenu i tako je mapa završena nerešeno. Shock je posle poluvremena krenuo mnogo bolje na Lijiangu, nošen Babybayevim McCree-em. Nakon jednog pointa, izgledalo je da će zauzeti i drugi. Ali zatim se Carpe razgoropadio i praktično svojeručno doneo svom timu pobede prvo na jednom, a zatim i na sledećem pointu. Sve se odlučivalo na Gibraltaru, koji je u duhu prethodnih mapa morao biti odlučen u dodatnim mapama, jer su ponovo oba tima izgurala payload. Dodatni napadi su bili haotična borba oba tima, a kao pobednik je ipak izašao Fusion, odnevši važnu pobedu za svoje playoff nade.

Nakon sjajne večeri Overwatcha, večeras nas očekuju komparativno nešto slabiji mečevi, ali to ne znači da neće biti zanimljivi za praćenje. Evo ko se sastaje: Boston Uprising – Shanghai Dragons; Florida Mayhem – Dallas Fuel; Philadelphia Fusion – Seoul Dynasty. Mečevi kreću od 01h po našem vremenu.

Related Articles