Overwatch liga – Teksaški masakr

Overwatch liga – Teksaški masakr

Krenula je četvrta nedelja poslednje redovne faze u OWL. Prvog dana smo imali samo jedan meč sa pravim implikacijama za playoff, ali tu je bio i uvek zanimljiv teksaški obračun.

 

Seoul Dynasty  1 – 3  Boston Uprising

Dve posustale ekipe su se u ovom meču borile za svoja mesta u top 6. Iako u boljoj poziciji na tabeli, Boston je pre ovog meča bio u seriji od 6 uzastopnih poraza. Počeli smo meč tako što su ekipe podelile po jednu mapu do poluvremena, sa 1-1 i podjednakim šansama za nastavak meča, iako su oba tima na prve dve mape izgledali slabo organizovani. Mistkakes i Striker su se zatim razigrali, a u sledeće dve mape, Boston je počeo da igra dosta bolje, dok je Seul izgubio i ono malo ritma koji je imao. Na kraju, Boston je uspeo da prekine svoju seriju poraza i ostvari svoju prvu pobedu u četvrtoj fazi.

 

Shanghai Dragons  2 – 3  Florida Mayhem

Derbi začelja je značio i da je ujedno poslednja realna šansa za pobedu Dragonsa u ovoj sezoni. Florida je u postavi smenjivala Logixa i Sayaplayera, zavisno od mape. Dragonsi zamalo da pobede na Blizzardworldu, ali je Florida uspela da izvuče pobedu na toj mapi, dok je Horizon lako pripao Dragonsima. Nastavili su sa sjajnom igrom i na Lijiangu, koji su lako pobedili 2-0. Međutim, na Gibraltaru je Mayhem uzvratio i nakon 3-3 u prvim napadima, u nastavku su ubedljvo uzvratili i izjednačili. Peta mapa je bio Nepal, mapa koju Dragonsi još nisu uspeli da pobede. Obe ekipe su podelile po poen, ali je na poslednjem pointu Mayhem ponovo bio ubedljiv i ostvario pobedu, sprečivši Dragonse da dođu do svoje prve pobede ove sezone.

 

Dallas Fuel  1 – 3  Houston Outlaws

Poslednji meč dana je bio novi teksaški obračun između Outlawsa i Fuela. Sa ekipom iz Dalasa u boljoj formi u ovoj fazi, klima je bila prava za dobar meč. Hjustonu je bila potrebna pobeda kako bi ostali u trci za playoff poziciju. Počeli smo na King’s Rowu, gde je nakon vrlo tesne mape Hjuston uspeo da izađe kao pobednik. Na Hanamuri je Dalas postavio još jedno neverovatno vreme u napadu, sa preko 6 minuta bonus vremena. I Hjuston je uspeo da završi mapu, ali  sa mnogo manje vremena. Dalas ih je zatim lako holdovao, a nakon dugog ponavljanja napada su uspeli i da pobede mapu. Posle poluvremena je aKm ušao umesto raspucanog Taimoua, a igrao se Lijiang,  gde su oba tima podelila po poen, ali je zatim Hjuston odigrao mnogo bolje na Command Centru i zatvorio mapu u svoju korist. Na Doradu je zatim Dalas igrao zbunjeno i gotovo izgubljeno, tako da Hjustonu nije bilo teško da pobedi mapu, a time i meč.

Prvi dan je bio interesantan, ali drugi dan ove nedelje je posebno zanimljiv, jer se igraju neki potencijalno prilično dobri mečevi. Evo ko se sve sastaje: Los Angeles  Valiant – London Spitfire; Los Angeles Gladiators – New York Excelsior; San Francisco Shock – Philadelphia Fusion. Mečevi počinju od 01h po našem vremenu.

Related Articles