Overwatch liga – I divovi krvare

Overwatch liga – I divovi krvare

Sjajno veče za završetak ove nedelje u OWL. Dva, može se reći, iznenađenja su dobar način da privedemo nedelju kraju.

 

London Spitfire  1 – 3  Dallas Fuel

Svi smo znali da Dalas igra bolje u ovoj fazi, ali meč protiv Londona, bez obzira na formu, je definitivno pravi test. Uvek bolji defanzivan tim, Dalas je fullholdovao na prve dve mape, a zatim relativno lako uspevao da dođe do prvog pointa i na taj način je rano poveo sa 2-0, za jedva preko 10 minuta aktivne igre. Dominacija teksaškog tima se nastavila i na Lijiangu, gde su ponovo uzeli dva pointa sa prilično ubedljivom igrom, a videlo se da je Mickie ipak bolji na Briggiti od Profita, iako igrač Londona ima bolju statistiku. Brojevi nisu sve, a Mickie je to u ovom meču najbolje dokazao. Mali znak bolje igre, London je pokazao na Gibraltaru, gde su nakon 3-3 u nastavku uspeli da izguraju payload nešto dalje od Dalasa i završe mapu 5-4 i tako ublaže poraz.

 

New York Excelsior  2 – 3  Los Angeles Valiant

Derbi meč ove nedelje su igrali prvoplasirani i od skoro drugoplasirani timovi, Excelsior i Valiant. Treba imati na umu da je Valiant do sada uspeo samo da izjednači jednu mapu protiv NYXL-a, a sve ostale je izgubio. Ali ovo je Valiant u mnogo boljoj formi, čiji se rad tokom sezone definitivno isplatio. Ipak, na početku, Njujork je briljirao na Blizzardworldu, ubedljivo dobivši mapu sa 3-0. Valiant je zato odmah uzvratio na Horizonu, gde ih je fullholdovao, a zatim osvojio point za izjednačenje na poluvremenu. Njujork je uveo Pine-a za Oasis, gde su sa duplim snajperima u postavi potpuno razbili Valiant na oba pointa i ponovo poveli sa 2-1 u seriji. I na Gibraltaru su krenuli snažno i došli do trećeg pointa sa preko 4 minuta vremena… a zatim su počeli da pokušavaju neke „kreativne“ taktike u prva dva minuta, koje je Valiant uspeo da odbije, a zatim i da ugasi dalje pokušaje Njujorka da završi mapu. Tim iz LA-a je svoj napad izvodio sporije, polako se probijajući kroz svaki point i timskom igrom napredujući ka cilju. Na kraju su uspeli da završe mapu i izjednače, tako da smo gledali petu mapu, Nepal. Tu je na Village-u Njujork poveo nakon borbe koju je Valiant rešio u svoju korist, ali nije imao čoveka na pointu. Sanctum je zato bio herojska igra Valianta, gde je Soon ugasio Saebeyolbea i tako izjednačio meč. Odlučujuća mapa je bio Shrine, gde je Agilities potpuno briljirao na Phara-i, dok ga je Soon pokrivao na Widowmaker. Valiant je odneo iznenađujuću pobedu, učvrstivši se kao trenutno drugi najbolji tim u OWL, mada treba imati na umu da ovaj meč nije imao nikakav značaj za NYXL (kao ni svi naredni), ali to ne umanjuje značaj ove pobede za zeleni tim iz LA-a.

 

Florida Mayhem  1 – 3  Houston Outlaws

Poslednji meč dana i ove nedelje su igrali Outlawsi i Mayhem. Outlawsima su potrebne pobede sve do kraja kako bi imali ikakve šanse da se promuvaju u playoff, a čak i tada dosta zavise od rezultata drugih timova. Tim iz Hjustona je dobro krenuo na Blizzardworldu, gde su nakon teške borbe uspeli da pobede 3-2, ali su na Horizonu holdovani i Mayhem je uspeo da izjednači. Na Oasisu je u igru ušao i Arhan, te su igrači Hjustona mnogo boljom igrom, pre svega Linkzra, uspeli da pobede 2-0 i povedu. Gibraltar je bio izuzetno tesna borba, a oba tima su uspela da izguraju payload za 3-3. Mayhem je imao više vremena, ali je Hjuston sa oko 1 minut uspeo da izgura sve do kraja i ponovo uzme još tri boda, jer je Mayhem igrao neverovatno lošu odbranu, feedujući protivnika. Zatim su i momci u žutom napali, ali su sa svojim vremenom igurali samo dva pointa, gde ih je Hjuston zaustavio u konačnoj timskoj borbi i zatvorio meč 3-1.

 

Related Articles