Overwatch liga – Oldmou poveo tim do iznenađenja

Overwatch liga – Oldmou poveo tim do iznenađenja

Sjajnim mečevima od sinoć završavamo drugu nedelju u četvrtoj fazi Overwatch lige. Malo je reći da smo nedelju završili pravim pravcatim iznenađenjem.

 

Seoul Dynasty  2 – 3  London Spitfire

Sa oba tima u lošijoj formi u ovoj fazi, ovaj meč je nosio priličnu težinu za njihove pozicije na tabeli. Oba tima su na prve dve mape igrala sjajnu odbranu, te su se borili koji će uspeti bolje da zadrži protivnika. Na kraju su podelili po jednu mapu i na poluvreme smo otišli rezultatom 1-1. Na controlu je London uspeo da odigra daleko bolje i delovalo je da su pronašli ritam potreban da nadvladaju Seul, ali oni su im zatim uzvratili na četvrtoj mapi, sa Kukijem umesto Mira na tenku, što im je donelo agresivniju igru. Meč se odlučivao na petoj mapi, Nepalu. Borba je bila tesna na oba pointa, ali slabe adaptacije dps-a Dynastyja su donele jasnu prednost Spitfire-u, koji je to iskoristio na oba pointa i uspešno priveo meč kraju u svoju korist, 3-2.

 

Shanghai Dragons  0 – 4  New York Excelsior

Šta se moglo očekivati od meča između najboljeg tima u ligi i najslabijeg tima u ligi? Ne previše. Dragonsi su pružili bolji otpor nego što se može očekivati, ali ne mnogo preko toga. Treba uzeti u obzir da su igrači Excelsiora igrali rasterećeno, često se smenjujući u ulogama kao da su na treningu, sve vreme krijući prave strategije. Ipak, na strani Dragonsa, Ado je ponovo impresionirao, najviše onime što je pokazivao na Genjiju. Na kraju, još jedna ubedljiva pobeda za NYXL, 4-0.

 

Dallas Fuel  3 – 1  Philadelphia Fusion

Ispostavilo se da su najzanimljiviji meč večeri igrale dve ekipe sa različitih krajeva tabele. Od početka četvrte faze, Fusion je izgledao vrlo snažno, kao tim koji može da ponovi svoj uspeh iz druge faze. I Fuel je delovao mnogo bolje od početka ove faze, nakon dolaska novog trenera Aero-a. Borba je počela na King’s Rowu, gde je Mickieva Briggita bila strah i trepet za tenkove Fusiona. Iznenađenje je ovde i počelo, jer je Fuel relativno lako dobio mapu 3-1. Borba se nastavila na Hanamuri, gde je Fuel postigao drugi najbolji rezultat u ligi kao napadač, a zatim i fullholdovao Fusion u odbrani. Taimou je igrao fenomenalno i lako parirao Carpeu na Widowmaker, nešto što je bilo normalno u Apexu, ali ne i u OWL. Fusion je uspeo da uzvrati na Lijiang Toweru, gde je sjajnom igrom Shadowburna na Pharah-i uspeo da smanji rezultat. Ipak, Gibraltar je ponovo tim iz Dalasa odigrao taktički mnogo bolje. Oba tima su uspela da izguraju payolad do kraja, ali je u ponovnom napadu Dalas odigrao mnogo bolju odbranu i uspešno pobedio mapu i time i meč, zasluženo napravivši jedno od najvećih iznenađenja u dosadašnjem toku OWL.

Tabele izgledaju mnogo drugačije nego pre samo nedelju dana. Neki od velikana su mnogo niže nego što bi se očekivalo, dok timovi u boljoj formi grabe ka višim pozicijama pred kraj regularne sezone. Overwatch liga se nastavlja od srede, kada kreće prilično uzbudljiva nedelja za mnoge ekipe.

Related Articles