Overwatch liga – Birdring konačno prevazišao povredu?

Overwatch liga – Birdring konačno prevazišao povredu?

Drugi dan druge nedelje u četvrtoj fazi je za nama. Imali smo prilično jednostrane mečeve, što je i bilo donekle za očekivati, naravno ne računajući prvi susret.

 

London Spitfire  3 – 2  San Francisco Shock

Posustali London je četiri rezervna igrača proglasio za neaktivne, sa namerom da se fokusiraju na manji sastav, sa samo sedam igrača. U prvoj nedelji su izgubili dva meča, što znači da je vrlo važno da se što pre vrate na pravi put. U ovom meču su napravili prvi korak. Na prve dve mape su uspeli da nadigraju San Francisko, a Birdring je konačno izgledao kao da se vraća u pravu formu. Ipak, na Oasisu je Shock nekako uspeo da se povrati, a zatim i na Doradu da izjednače rezultat. To nas je odvelo na petu mapu, Nepal, gde je London odigrao daleko bolj na oba pointa i uspeo da ostvari tešku pobedu rezultatom 3-2.

 

Los Angeles Gladiators  4 – 0  Florida Mayhem

Gladiatorsi nastavljaju svoj put ka plasmanu u top 6, kao i seriju sjajnih igara i rezultata. Kao i obično, u Mayhemu je Sayaplayer igrao neverovatno dobro, mada je Surefour uspevao da mu parira kada je bilo najvažnije. Ali čak ni Sayaplayer ne može sam da iznese svoj tim do pobede, a Fissure i Void su igrali fenomenalno u tenkovskoj liniji. Na kraju, Gladiatorsi su uspeli da lako odnesu pobedu od 4-0, što je od velike važnosti, jer im je potrebno što više dobijenih mapa, kako bi popravili svoj dosadašnji saldo.

 

Philadelphia Fusion  4 – 0  Shanghai Dragons

Slično Gladiatorsima, i Fusion je jedan od timova koji do kraja faze mora da pobedi što više mečeva sa što većom razlikom u mapama. Meč protiv Dragonsa je upravo prilika kakva im je potrebna i oni su je ugrabili i maksimalno iskoristili.  Dragonsi su ponovo pokazali da ne mogu da nisu u toku sa potrebama nove mete, mada su istini za volju, delovali nešto bolje nego u prvoj nedelji. Ali ni pored toga nisu mogli da se nose protiv tima koji je organizovan poput Fusiona, kome ova meta izgleda poprilično odgovara. Carpe i eQo ponovo pokazuju da je njihova najveća snaga, pored talenta, i adaptibilnost pri izboru heroja, što je veliki bonus u načinu igre koji je potreban u ovom patchu.

Nakon ovih nešto slabijih mečeva, večeras nas očekuju tri potencijalno vrlo zanimljiva susreta. Sastaju se: Los Angeles Valiant – Boston Uprising; New York Excelsior – Seoul Dynasty; San Francisco Shock – Houston Outlaws. Mečevi počinju od 01h po našem vremenu.

 

Related Articles