Overwatch liga – Postoji li pozicija koju Ryujehong ne igra?

Overwatch liga – Postoji li pozicija koju Ryujehong ne igra?

Regularni mečevi treće faze su gotovi i tabela je finalizirana. Poznati su učesnici playoffa i sada sa nestrpljenjem čekamo da proglasimo pobednika ove faze.

 

Shanghai Dragons  1 – 3  London Spitfire

Najslabiji tim lige je igrao svoj drugi težak meč ove nedelje, protiv još jednog koreanskog protivnika protiv kog nema nikakve šanse. I kao i juče, sve bolji Dragonsi su uspeli i njima da ukradu jednu mapu, što nekako postaje njihova tradicija u poslednjih nekoliko mečeva. Ipak, London je mnogo jači tim, a videli smo da se i Birdring polako vraća u postavu, što znači da bi u četvrtoj fazi ponovo mogli biti pretnja kakva su bili u  prvoj i drugoj. Za sada su ovu fazu završili u egali od 5-5 pobeda i poraza, dok su Dragonsi ponovo ostali bez ijedne pobede.

 

Seoul Dynasty  4 – 0  Houston Outlaws

Iznenadivši nas još jednom, ekipa Seoula je ponovo izvela Ryujehonga na poziciji tenka – nešto za šta smo mislili da je čist eksperiment. Ispostavlja se da se taj eksperiment nastavlja, a Jehong ne prestaje da iznenađuje dobrom igrom. Seul, ako ništa drugo, sa njim na poziciji tenka deluje organizovanije nego u prethodnim mečevima. Sa druge strane, Hjuston nije delovao kao tim sa najjačom odbranom u ligi. Fleta, Munchkin, Wekeed… dps igrači Dynastyja su na svakom polju uspeli da nadigraju igrače Outlawsa, čak i na njihovoj „domaćoj“ mapi, Junkertownu. Delovali su kao lak plen za koreance, koji su brzo i lako trijumfovali sa 4-0.

 

Los Angeles Valiant  3 – 2  Philadelphia Fusion

Na kraju se igrao odlučujući meč za plasman poslednjeg tima u playoff. Naime, Fusionu je bila potrebna pobeda od 4-0 kako bi igrali dodatno nadigravanje sa Gladiatorsima za plasman dalje. Valiantu je takođe ovo bio važan meč, jer je predstavljao direktan duel za poziciju na ukupnoj tabeli, jer bi pobedom preskočili svoje protivnike zbog bolje razlike u mapama. Carpe i dalje nije bio u postavi Fusiona, zbog zasluženog odmora pred ključnu četvrtu fazu. Nade tima iz Filadelfije su već na prvoj mapi ugasili Soon i Bunny, gde su potpuno nadigrali eQo-a i Snilloa. Iako je bilo kasno za plasman u playoff, Fusion se nije predavao. Uzvratili su na Numbaniju sa 4-3. Zatim se igrao Nepal, gde je opet Valiant uspeo da dominantno pobedi sa 2-0, da bi ponovo Fusion uzvratio na Route 66, sa eQo-om kao glavnim akterom preokreta. Na kraju se igrao Oasis na kom Valiant ne igra baš najbolje. Ali ovaj put je Agilities igrao sjajno i zajedno sa Space-om i Karivom uspeo da donese svom timu pobedu.

Večeras nas očekuju mečevi playoffa treće faze. Kao prvoplasirani tim, Boston je izabrao da igra protiv Gladiatorsa, što znači da će Valiant morati da se suoči sa Excelsiorom. Mečevi će nesumnjivo biti sjajni, a evo i njihovog rasporeda: Los Angeles Gladiators – Boston Uprising; Los Angeles Valiant – New York Excelsior; Finale. Mečevi počinju u 22h po načem vremenu.

Related Articles