Hearthstone: Stigao je Monster Hunt!

Hearthstone: Stigao je Monster Hunt!

Oko dve nedelje nakon izlaska najnovije Hearthstone ekspanzije The Witchwood, stiže nam i singlplejer sadržaj koji je prati – Monster Hunt!

U pitanju je potpuno besplatni singlplejer sadržaj dostupan svim igračima, bez ikakve nadoknade, i potpuno je nebitno kakvu i koliku kolekciju imate, jer ćete sve karte za potrebe igranja dobijati kako budete pravili špil tokom prelaska.

U osnovi, u pitanju je istovetan koncept kao i Dungeon Run koji je išao uz Kobolds and Catacombs ekspanziju. Svaki “run” se sastoji od osam nasumičnih Boss borbi koje trebate da dobijete, sa svakim Bossom progresivno težim od prethodnog. Počinjete sa malim brojem karata, ali vremenom sastavljate sve veći i već špil onako kako vama odgovara, na osnovu nekoliko ponuđenih paketa karata između borbi, a usput dobijate i moćne pasivne efekte, kao i specijalne karte koje ne postoje u regularnoj kolekciji.

Glavna razlika između Dungeon Run i Monster Hunt je u tome što ovde, umesto sa regularnim klasama i herojima, igramo sa četiri jedinstvena karaktera koji imaju svoje specijalne Hero Powere i karte. To su Tess Greymane (Tracker), Darius Crowley (Cannoneer), Houndmaster Shaw, Toki, Time-Tinker.

Oni su u misiji na koju ih je poslao Genn Greymane, da reše misteriju uklete šume tako što će se boriti protiv onoga što je jede iznutra, i svaki od njih će na kraju, kao osmog protivnika, imati svog specijalnog arhineprijatelja, koje vam nećemo otkrivati kako vam ne bi upropastili zabavu. Neki od protivnika su jedinstveni karakteri napravljeni specijalno za Monster Hunt, dok ćemo neke prepoznati kao karte koje već postoje u regularnoj kolekciji The Witchwood seta. Na kraju, kada pređete i pobedite sa svakim od “lovaca” čitavu seriju, odnosno sedam Boss borbi i glavne osme protivnike, očekuje vas završna borba protiv zle veštice Haghata, koja je začarala šumu i zbog koje se svo zle i dešava.

Bićemo potpuno iskreni i reće da je ovo jedna od najzabavnijih stvari koja je stigla u Hearthstone poslednjih godina, i skidamo kapu Blizzardu što je sve ovo načinio potpuno besplatnim. I ne samo to, već su tu i četiri posebna kvesta, koja za 10 pobeda sa svakim od lovaca daju i po jedan The Witchwood pack. Simbolično, ali sasvim dovoljno da motiviše neke igrače da probaju i vide koliko je Monster Hunt zabavan. Jednom kada porazite i Haghatu, dobijate specijalni cardback, da se svima pohvalite prelaskom, koji usput i izgleda odlično.

Svaki od lovaca ima svoje jedinstvene karte i osobine koje ih čine unikatnim igračkim iskustvom. Tess Greymane “krade” karte, odnosno ima Hero Power koji vam omogućava da nikada ne ostanete bez resursa, jer vam daje da otkrijete neku klasnu kartu koja je igrana tokom partije i stavite je u ruku. Njeni pasivni bonosi vam omogućavaju da te karte igrate jeftinije ili da koristite Hero Power nekoliko puta.

Darius Crowley je Cannoneer, i on nam je posebno zabavan za igranje. Na tabli ima top iz koga puca pomoću Hero Powera i svaki put kada ubijemo miniona topom, Hero Power se resetuje. Njegovi pasivni bonusi povećavaju štetu koju ovi topovi prave, povećavaju broj topova i daju druge zanimljive osobine. Pozicioniranje je posebno važno kada igrate sa Dariusom, jer topovi pucaju samo na mete koje su ispred ili bočno od njega, pa ćete ih često mrdati drugim minionima, kako bi ih “naštelovali” na pravoj poziciji.

Houndmaster Shaw ima svoje kerove kojima lovi čudovišta po šumi, i njegove mehanike su fokusirane oko Rush miniona i Beast sinergije. Njegove specijalne karte su i legendarni “omiljeni” psi koji su posebno jaki, i svaki ima moćan efekat, poput 4 mane 1/1 sa Rush, koji dobija +1/+1 za svakog Beast miniona koji umre tokom partije.

Na kraju, tu je Toki, verovatno i najzabavniji karakter u Monster Hunt. Ona je Gnom koji barata vremenom, ali je kao i svi gnomovi poprilično nestabilna i blesava, pa je tako i njen rad nestabilan. Njen Hero Power je možda i nešto najoriginalnije što smo do sada videli u igri. Za nula mana vratimo naš potez na početak, ukoliko smo nezadovoljni ishodom. Naime, Toki ima puno karata koje imaju RNG efekat, poput Mad Bomber, Arcane Missiles ili Unstable Portal. Niste zadovoljni šta ste dobili iz Unstable Portal ili kako je Bomber bacao svoje bombe? Kliknite na Hero Power i probajte ponovo. Ovo doduše možete koristiti samo jednom po potezu, ali je opet neverovatno zabavno i korisno.

Svi heroji su potpuno opremljeni jedinstvenim emotikonima i imaju  zanimljive interakcije sa bosevima protiv kojih se bore. Generalno, sav sadržaj je odlično ispoliran i uloženo je puno truda u detalje koji nekako oživljavaju čitav doživalj i daju boje i duh novoj ekspanziji.

Blizzard je veoma pametno postupio što je odvojio lansiranje same ekspanzije od dolaska Monster Huna u igru, jer je tako dao prostora i jednom i drugom sadržaju da “dišu”, odnsno omogućio je da Monster Hunt dobije svojih pet minuta, potpuno zasluženih pet minuta, jer nam donosi puno zabave i originalnih mehanika.

Na kraju, možda jedino možemo da kažemo da nam se čini da su ranovi ovde manje izazovno i pomalo lakši nego što je do bio slučaj sa Dungeon Run, ali ipak je izazov i te kako tu.

Related Articles