CS:GO – Počinje Qi Invitational u Beogradu

CS:GO – Počinje Qi Invitational u Beogradu

Prestonica Srbije će u periodu od 24. do 26. aprila biti domaćin Qi Invitational turnira.

Beograd već duže vreme nije bio domaćin većih internacionalnih tunira, pa će ovo takmičenje biti pravo osveženje i prilika da uživo gledaju neka poznata evropska imena.

Kao što samo ime turnira kaže, ekipe koje učestvuju na ovom turniru su dobile specijalne pozivnice organizatora. Na turniru učestvuje 8 ekipa, među kojima je i naš Valiance. Grupe su već određene i izgledaju ovako:

Grupa A: 5POWER, AGO, GODSENT, Imperial

Grupa B: BIG, Eclipse, TyLoo, Valiance

Domaćoj publici će, pored Valiance, pažnju sigurno privući Imperial za koji odlično igra naš nexa, ali i BIG gde će LEGIJA igrati kao zamena.

U grupi se igra u BO3 formatu po švajcarskom sistemu, koji je postao standard na gotovo svim turnirima. Prvog dana turnira biće odigrani svi mečevi grupe A, dok je za sredu rezervisana grupa B.

Turnir će u 9 časova otvoriti upravo nexa sa svojom ekipom, a protivnik će im biti AGO. U 10:30 se sastaju GODSENT i 5POWER. Tačno u podne se igra meč pobedničkih ekipa iz prvih mečeva, dok od 13:30 igraju ekipe koje su prvi meč izgubile. Nakon toga sledi veća pauza, pa se od 17 časova igra odlučujući meč za prolaz grupe.

Nagradni fond turnira iznosi 75 000 dolara, a mečeve možete pratiti na ThunderMedia Twitch kanalu.

Related Articles