DOTA 2 : DPC rang lista

DOTA 2 : DPC rang lista

Borba za pozivnicu za sledeći The International 2018 je u velikom jeku, nije ostalo jos mnogo raspoloživih DPC poena. Situacija na tabeli je sledeća :

Od svih timova, za sada  jedino Virtus.Pro  ima zagarantovano mesto za sledeći The International, jedino oni mogu mirno da spavaju. Prema trenutnoj proceni neophodno je imati 5429 DPC poena da bi se obezbedila pozivnica. Za sada su toj cifri najbliži Team Secret, Liquid i Mineski.  Mineski  je uspeo posle DAC šampionata u Kini  da se probije sa 7. na 4. mesto i sada mnogo opuštenije mogu da privedu kraj sezone. Newbee i Vici Gaming se nalaze na 5. i 6. poziciji, s obzirom da su oba tima trenutno u solidnoj formi trebalo bi da osvoje neophodno poene do kraja sezone.

Najveća borba vodiće se za 7. i 8. mesto, za ta dva mesta boriće se četiri tima. U međuvremenu je tim VGJ Thunder odlučio da zameni igrača  Timada i da dovede Resoult1ona, zbog promene u rosteru ispadaju sa DPC rang liste, i moraće svoju šansu za The International da traže preko otvorenih kvalifikacija. Ukoliko EG ne uspe da obezbedi 7. ili 8.mesto takođe će morati da idu u kvalifikacije, a tu bi ih onda sačekali malopre pomenuti VGJ Tunder, Complexity i najverovatnije Optic Gaming.

LGD Gaming, iako su izgubili finale na nedavno završenom DAC šampionatu osvojili su dragocene poene, ali još su daleko od sigurne zone. NaVi se trenutno nalazi u lošoj formi , ostaje da se vidi kako će proći na StarLadder i-League Invitational season 5 minor turniru, svojoj trenutnoj poziciji ( 9. ) mogu najviše da zahvale igraču Lilu, ali ako ne poprave formu i ne osvoje neophodne poene takođe će morati da idu u kvalifikacije. TNC pro team se pokazao kao tvrd orah, u dobroj su formi , izlaze na kraj sa jakim timovima i bila bi prava šteta ako ne bi uspeli da uđu u top 8.

Do kraja sezone ostalo je samo da se odigra 4 Majora i 2 minor turnira. Čeka nas uzbudljiva završnica, vodiće se oštra  borba za svaki poen  i uz to naravno gledaćemo puno dobre Dote :)

 

Related Articles