NorCal Regionals 2018: Kontroverzna situacija u kojoj su se našli GO1 i MenaRD

NorCal Regionals 2018: Kontroverzna situacija u kojoj su se našli GO1 i MenaRD

NorCal Regionals je iza nas, ali čitava zajednica ne prestaje da bruji o jednom događaju koji se desio za vreme turnira. Naime, van streama, Go1 i MenaRD su igrali meč preliminarne faze, a treba napomenuti da su samo kod konzole namenjene za stream bile pružene slušalice. Problem je nastao kada je Caba, saigrač i sunarodnik Mene, navijao veoma glasno, te su mnogi pomislili da namerno provocira japanskog igrača kako bi ga izbacio iz takta. Situaciju možete proceniti sami iz snimka.

MenaRD je na kraju dobio meč, a GO1 je ispoljio svoje nezadovoljstvo na Tviteru gde je rekao kako je zbog Cabe izgubio volju za igrom i kako nije mogao da pruži svoju najbolju igru u tom stanju kao i da se nada da će mu zabraniti da se tako ophodi sledećeg puta.

Nakon meča Stupendous, američki igrač, je na svom IRL streamu intervjuisao Menu povodom meča i pitao ga za mišljenje povodom čitave situacije. Mena je rekao kako je takvo ponašanje sasvim normalno za Dominikansu Republiku i šaljivo je rekao kako bi Go1 morao naći bolje prijatelje koji će glasno navijati za njega ukoliko mu to predstavlja problem.

Mena se potom na Twitteru izvinio u Cabino ime i rekao kako će pripaziti pažnju na daljim turnirima, ali kada su ljudi počeli da ih osuđuju zbog ovakvih postupaka, osuo je paljbu po ljudima optužujući ih za rasizam i rekao je kako ne želi da bude deo ovakve zajednice.

Čitava situacija će verovatno proći bez većih posledica, ali je čitav događaj i potom reakcija Mene ostavila gorak ukus u ustima zajednice, te je pitanje kako će se to sve odraziti na buduće turnire.

Izvor: Eventhubs

Related Articles