CS:GO – Nexin Imperial najbolji u Kopenhagenu!

CS:GO – Nexin Imperial najbolji u Kopenhagenu!

Evropska ekipa Imperial, za koju igra srpski igrač nexa, osvojila je titulu šampiona u prestonici Danske.

Turnir u Kopenhagenu trajao je dva dana, i okupio je 8 evropskih timova, na kome je učestvovao i naš tim Valiance.

Srpski sastav se nalazio u grupi A, zajedno sa North, Windigo i QB Fire. Na startu su izgubili od North 2:1, iako su poveli u mapama, potom su pobedili QB Fire, da bi za prolaz izgubili od ekipe Windiga (bivši Outlaws), što im je treći uzastopni poraz protiv velikog rivala.

Grupu B je Imperial otvorio pobedom nad Kinguin, da bi potom izgubili od Heroica, a prolaz dalje su obezbedili savladavši Sprout 2:1 u veoma neizvesnom meču.

U polufinalnom duelu, Imperial se sastao sa ekipom North. Nexina ekipa je odabrala Mirage, koji su dobili rezultatom 16:9, a najraspoloženiji za igru je bio EspiranTo. Usledio je i Overpass, koji je takođe pripao Imperialu, i to nakon produžetaka 19:17.

U drugom polufinalnom susretu, Heroic je lako savladao Windigo, 16:8 Train i 16:6 Mirage.

Finalni susret je započeo na Mirage, koji je ovoga puta pripao Dancima 16:7. Imperial je nekako uspeo da izvuče Overpass 16:14, da bi na Trainu lako obezbedili prvu LAN titulu, a najbolji igrač finala bio je upravo naš Nemanja nexa Isaković.

Ovom pobedom, Imperial je osvojio 50 000 dolara, dok je poraženim Dancima pripalo 20 000 dolara. Srpski Valiance, koji je ispao kao treći u grupi zaradio je 3 000 američkih novčanica.

Related Articles