Overwatch liga – Odbrojavanje je gotovo, debitovao je Mr.150k

Overwatch liga – Odbrojavanje je gotovo, debitovao je Mr.150k

Dočekali smo i početak mečeva poslednje nedelje druge faze Overwatch lige. Videćemo kakav će nam rasplet prirediti ova faza, a ako je sudeći po prethodnoj, biće izuzetno uzbudljivo do samog kraja.

 

Los Angeles Gladiators  1 – 3  Philadelphia Fusion

Ovaj meč je bio vrlo važan za oba tima, jer oba imaju spoljne šanse da se plasiraju u play-off ove faze. I pored toga, oba tima zavise i od rezultata drugih timova, ali prilika svakako postoji. U postavi Fusiona se našao duo Carpe i eQo, što im je davalo dosta fleksibilnosti kada je dps u pitanju. Prva mapa je bila Hanamura, koju je Fusion uspeo da osvoji 2-1 nakon prilično tvrde borbe i fantastične odbrane na drugom pointu, koju Gladiatorsi nisu uspeli da probiju sa više od 5 minuta vremena. Zatim se igrao Control na Nepalu, koji je tim iz LA-a odigrao u svom dominantnom stilu, mada im Filadelfija sigurno nije olakšala posao. Nakon nerešenog rezultata na poluvremenu, borba se nastavila na Hollywoodu, gde je Fusion ubacio Snilloa umesto eQo-a, kako bi Carpe mogao da pređe na Widowmaker. Ta taktika je urodila plodom, jer je potpuno nadigrao Surefoura na tom heroju i tako donese prednost svom timu. Na kraju se igrao još i Route 66 gde igrači Fusiuona uspeli da full-holduju prvi point. Ali zato u svom napadu zamalo da i sami budu full-holdovani od strane Gladiatorsa i tek u poslednjim sekundama su uspeli da stignu da osvoje point i tako odnesu pobedu u seriji, stavljajući sebe u bolju poziciju za plasman u play-off.

 

Florida Mayhem  3 – 2  San Francisco Shock

Ovaj meč je označio početak OWL karijere dugo očekivanog Sinatraa-e, igrača koji je tek napunio 18 godina pre par dana, a već ima ugovor na 150.000$ godišnje sa Shockom. Fanovi tima su odbrojavali dane do trenutka kada će on moći da zaigra za njihov tim.  Mayhem igra jako dobro u svoja poslednja 4 meča i ovaj susret je sigurno mogao da se smatra za derbi sredine tabele. Prva mapa je bila Volskaya, a već na početku je Mayhem odigrao sjajnu odbranu, full-holdujući San Francisko i zatim lako osvajajući prvu mapu. Usledila je borba na Nepalu, gde je Shock igrao nešto agresivnije. Oba tima su se borila za prednost na pointima, ali je oba puta Shock izašao kao pobednik i imali smo još jedno nerešeno poluvreme. Sledeća mapa je bio King’s Row, gde je Mayhem imao priliku da napadne prvi. Shock umalo da ih zadrži pred kraj, ali su u poslednjim sekundama nekako uspeli da ušunjaju payload do kraja. Zatim je Shock umalo dogurao payload do kraja, ali sjajne reakcije i promene kompozicije Mayhema su ih zadržale, a zatim i potpuno zaustavile. Route 66 je mogao biti poslednja mapa, ali je Shock odigrao vrlo snažnu odbranu i zaustavio Mayhem nakon samo jednog pointa. Potom su imali relativno lak zadatak da izguraju payload i osiguraju petu mapu – Ilios. Prvo se igrao Well, koji je išao do 99-99%, ali je Mayhem ipak uspeo da odnese pobedu. Zatim je usledio Ruins, gde je Logix izveo Widowmaker, kojoj Surefour ponovo nije mogao da parira. Mayhem je na kraju slavio, ali što se Sinatraa-e tiče, može se reći da je imao dobro izdanje i dobar debi, ali pozicija koju on igra nije ni bila problem za Shock.

 

Shanghai Dragons 0  – 4  Houston Outlaws

Na kraju, imali smo meč između Outlawsa i Dragonsa. Tim iz Kine ima još više problema nego pre, jer su im sad oba dps igrača, Undead i Diya u Kini, ali su makar nova pojačanja iz Koreje, Ado i Fearless stigli i imali priliku da debituju u ligi. Sa druge strane, Outlawsima je ovo bila prilika da prekinu seriju loših rezultata i povrate poljuljano samopouzdanje. Serija je bila lak posao za tim iz Hjustona, jer neuigrani Dragonsi prosto nisu bili u stanju da pruže nikakav otpor osim na jednom pointu Lijianga, a i njega su izgubili na kraju. Ipak, treba napomenuti da su se Ado i Fearless dobro pokazali i da će sigurno biti značajno pojačanje Dragonsima kada se uigraju sa timom.

Večerašnji mečevi nastavljaju priču o tome ko će se plasirati u play-off, a pre svega Seul ima priliku da pojača svoje šanse i približi se na samo korak od plasmana. Mečevi koji su na programu su: Houston Outlaws – Seoul Dynasty; New York Excelsior – Dallas Fuel; San Francisco Shock – Boston Uprising. Mečevi počinju u 00h po našem vremenu.

Related Articles