WoT – stigao je patch 1.0

WoT – stigao je patch 1.0

Jedno od najvećih unapređenja ikada u World of tanks danas stiže na EU server. Ukoliko ste već unapred skinuli patch ostaje samo da sačekate da se serveri podignu i da uživate u potpuno novom endžinu igre, novim i rebalansiranim mapama, novoj muzici, novim mapama i naravno nekom novom premium tenku.

Najbitnije izmene su one koje se tiču grafičkog sistema i one su zaista kolosalne. Ono što je bitno za vlasnike slabijih računara jeste da se ove grafičke izmene ne bi trebalo odnositi na performanse, u toku testiranja je uglavnom tako i bilo, ali ostaje da se vidi kako će sve to funkcionisati u praksi. Novi HD renderer izgleda zaista predivno i veliko je unapređenje, ali imaćete vizuelno unapređenje i ako koristite SD klijent samo nećete imati pristup teksturama visoke rezolucije. Treba naglasiti da u grafičkim podešavanjima najbolje da odaberete da igra sama podesi stvari za optimum odnosa performansi i grafičkih podešavanja shodno vašem računaru, ali tu su naravno i opcije za ručno podešavanje. U grafičkim podešavanjima možete izabrati standard i improved mod, prvi je bolji za slabije računare koji se bore sa performansama, dok je drugi namenjen da vam predstavi novu grafiku u punom sjaju.

Novina je i da gomilu stvari po mapi sada možete uništavati i prolaziti kroz njih što sada izgleda mnogo bolje zahvaljujući unapređenjima koja donosi Havok engine. Svih 30 mapa je prerađeno u HD kvalitetu i sve su vizuelno doterane na zaista impresivnom nivou, a ove mape su pretrpele i izmene balansa: Fisherman’s Bay, Erlenberg, Steppes, Ruinberg i Fjords. Tu je i potpuno nova mapa Glacier koja je inicijalno trebalo da se pojavi kada i švedski tenkovi ali je odložena do pojave nove grafike kako bi bila predstavljena u najboljem svetlu.

Svaka mapa sada ima i jedinstvenu muzičku podlogu a muzika se i dinamički menja kako se odvija borba u partiji, naravno ako vam je to uopšte bitno i ako iko sluša muziku u toku partije. Kao šlag na tortu tu je i novi premium tenk koji stiže uz 1.0 patch u pitanju je francuski Tier 8 teški autoloader tenk Somua SM, za sada deluje najsličnije kao AMX 50 100 ali ćemo još videti kako će se pokazati u praksi. Nova je i garaža, tačnije vaši tenkovi su premešteni u šumarak pored garaže kako bi se istakla nova grafika.

Konačno s obzirom da se radi o zaista velikim promenama valja se u prvih par dana naoružati sa malo strpljenja u igri ukoliko se pojave neki bagovi ili čudno ponašanje, ali s obzirom na intenzivno testiranje ne bi trebalo da ih bude previše. Detaljan pregled novina možete pogledati i u video klipu ispod.

Related Articles