Overwatch liga – Borba bez predaje do samog kraja

Overwatch liga – Borba bez predaje do samog kraja

Još jedno Overwatch veče je za nama i imali smo prilike da gledamo prilično zanimljive duele. Svi mečevi su bili prilično tesni, uz samo male razlike između timova, što nas je u nekim slučajevima iznenadilo, ali to samo znači da smo gledali dobar Overwatch.

 

Los Angeles Gladiators  2 – 1  Florida Mayhem

Prvi meč je bio sudar između dva tima koji su u prilično dobroj formi poslednjih nekoliko mečeva. Već na prvoj mapi je bilo jasno da oba tima podjednako teže pobedi i Volskaya se igrala poen za poen sve do nerešenog rezultata 3-3. Za Control se igrao Nepal i Logix je ponovo imao sjajnu partiju. Ekipa Mayhema je uvidela koliko je važno ugasiti Fissure-a i to im je donelo pobedu. Usledio je Hollywood na kom je Mayhem ponovo izveo Zappisa za triple-tank kompoziciju. Gladiatorsi su uspeli da izguraju payload do kraja, a zatim zaustave floriđane posle prvog pointa i tako izjednače seriju. Odlučujuća borba se vodila na Route 66. Gladiatorsi su prvi napadali, a Mayhem je igrao agresivnu dive odbranu bez Sombre. Tim iz LA-a je uspeo da izgura payload preko prva dva pointa, ali su na kraju zaustavljeni pred sam kraj. Zatim je Mayhem bio na redu da napada, a ni Gladiatorsi nisu izveli Sombru u odbrani, što je prilično interesantno za prvi point Route 66-a. Mayhem je uspeo da izgura payload kroz prvi point, a zatim skoro da stigne i do drugog, ali tu ih je na kraju tim u ljubičastom zaustavio i odneo pobedu u seriji, 2-1.

 

London Spitfire  3 – 1  San Francisco Shock

Pred ovaj meč je bilo očigledno koji tim je glavni favorit, pogotovo jer je Londonu pobeda neophodna kako bi ostali u trci za plejof poziciju. Počeli smo na Volskayi, gde je London nakon jako tvrde odbrane Shocka uspeo da zadrži osvoji prvi point, ali ih je na drugom Shock zadržao sve do kraja. Mislili smo da bi Shock mogao da iznenadi već na početku, ali ih je zatim Spitfire full-holdovao i tako pobedio prvu mapu. Zatim se igrao Nepal i na oba pointa bi Shock došao skoro do pobede i zatim dozvolio da im ona isklizne iz šaka na najčudnije načine. Posle poluvremena se igrao Hollywood, sa Spitfireom kao prvim napadačem. Shock je postavio neprobojnu liniju vatre ukrštanjem polja Soldier 76-a i Junkrata i tako full-holdovao London. Nije im bilo potrebno puno truda da nakon toga osvoje point i smanje prednost. Na kraju se igrao Route 66, gde je London uspeo da izgura payload kroz prva dva pointa dok ih Shock nije zaustavio pre trećeg. Slično prethodnom meču, Shock je zatim uspeo da osvoji samo jedan poen i tako je Spitfire trijumfovao 3-1.

 

Los Angeles Valiant  2 – 3  Boston Uprising

Poslednji duel večeri su vodile dve ekipe koje su bile jake u prvoj fazi, ali u ovoj imaju fluktuirajuće rezultate. Pobeda u ovom susretu bi mogla puno da znači za moral i jedne i druge ekipe. Otvorili smo partiju na Volskayi, gde su obe ekipe uspele da osvoje oba pointa, ali je Valiant to uradio preko vremena, za razliku od Bostona. To znači da je Bostonu trebalo samo 33% prvog pointa za pobedu na mapi, što im nije bilo previše teško da postignu. Usledila je borba na Lijiangu, gde je Valiant pokazao jaku volju u situacijama kada je Boston bio na domak pobede. Ekipe su se smenjivale i ova mapa je bila jako bliska borba između dva tima, ali je na kraju Valiant trijumfovao 2-1. Zatim se igrao King’s Row, na kom je situacija bila slična Volskayi, pre svega u tome da su obe ekipe završile mapu, ali je Boston imao mnogo bolje vreme i samo trebao da osvoji prvi point, što su ponovo i uspeli. Četvrta mapa je ponovo bio Route 66, sa Valiantom prvim u napadu. Momci iz LA-a su uspeli da preguraju prva dva pointa, ali ih je Uprising zaustavio na trećem. Delovalo je da bi im to dalo lak zadatak da zatvore ovaj meč, ali je Valiant pružio žestok otpor već od prvog pointa. Nekako su momci u plavom pregurali do drugog, ali tu ih je Valiant, predvođen sjajnom igrom Soona, potpuno zaglibio i izjednačio rezultat meča na 2-2. Tie-breaker se igrao na Iliosu. U postavi Valianta se našao Agilities umesto Kariva, a već na prvoj mapi je Soon ponovo eksplodirao, donevši svom timu ranu prednost na Lighthouse-u. Usledio je Well, gde je ponovo Valiaant ugrabio ranu prednost, ali je Gamsu poveo u svoj tim u preokret i doneo izjednačenje i odlučujuću borbu na Ruinsu. I na ovoj mapi je Valiant poveo, ali onda su napravili nekoliko neobjašnjivih grešaka, koje je pre svih iskoristio Gamsu. Boston  je preokrenuo i pobedio ovaj sjajan meč sa 3-2.

Sinoć se ponovo igrao sjajan Overwatch i toplo preporučujemo da pogledate VODove sinoćnih mečeva. Do sada je već svakako jasno da se puno može naučiti iz igre profesionalaca, ali mečevi koje smo sinoć gledali su sjajan primer toga koliko može da se nauči iz njihovih grešaka. Večeras nas očekuju poslednja tri meča ove nedelje  u OWL, uključujući i još jedan derbi meč između koreanskih timova, a imajte na umu i to da večeras kreću ranije. Sastaju se: Seoul Dynasty – London Spitfire; San Francisco Shock – Houston Outlaws; Dallas Fuel – Philadelphia Fusion. Mečevi počinju već od 21h po našem vremenu.

 

Related Articles