Overwatch liga – Povratak Misfitsa iz Contendersa?

Overwatch liga – Povratak Misfitsa iz Contendersa?

Završeni su mečevi drugog dana ove nedelje u Overwatch ligi, a imali smo i neka iznenađenja (kao da već nismo navikli). Uz još samo dva dana predposlednje nedelje u fazi, trka za prva tri mesta u ovoj fazi se zaoštrava, al’ već imamo timove koji bi mogli predstavljati najjače kandidate za taj novčani bonus.

 

Shanghai Dragons  0 – 4  New York Excelsior

Uz sve probleme sa kojima se Dragonsi suočavaju, niko nije očekivao da mogu da se odupru najboljem timu lige. Diya još nije u timu, pojačanja još nisu stigla, a glavni trener je smenjen – prosto nemoguće da pruže otpor timu kao što je Excelsior. Prve tri mape je Njujork osvojio sa lakoćom, a tek na poslednjoj mapi, Route 66, su Dragonsi pružili kakav-takav otpor, ali naravno tada je već bilo prekasno, a ni to nije bilo dovoljno da se zaustavi nalet Excelsiora. Na kraju ubedljivih 4-0 za njih, kao što se i očekivalo.

 

Florida Mayhem  3 – 1  Los Angeles Valiant

Slično prethodnom meču, Valiant je tim sa vrha tabele koji se susreće sa pretposlednjom ekipom sezone. Međutim, Mayhem igra sve bolje i bolje – prvo zamalo da dobiju Hjuston, a u prošlom kolu su pobedili Dalas. Uz sva pojačanja na putu, novog trenera i Zappisa koji je već sa timom, samopouzdanje ovog tima je na jako visokom nivou. Sa druge strane, Valiant ima nekoliko manjih internih problema koji izgleda utiču na njihovu igru u poslednje vreme. Florida je sjajno otvorila meč, iznenadivši sve koliko su brzo i lako osvojili prve dve mape. Posle poluvremena se igrao Hollywood na kom se i Zappis po prvi put našao u postavi Mayhema, ali Valiant je apsolutno dominirao na ovoj mapi, lako full-holdujući protivnike. Delovalo je da bi se Valiant mogao vratiti u ovaj meč, a Route 66 je obećavao jer su uspeli da zadrže Mayhem pred kraju poslednjeg pointa. Međutim, iako su i sami uspeli da priđu pobedi, Mayhem je herojskom igrom odneo pobedu, svoju treću u dosadašnjem toku lige! Logix je igrao svoju najbolju partiju u sezoni i konačno pokazao zašto je smatran za najboljeg Tracer igrača u Evropi.

 

Houston Outlaws  2 – 3  Los Angeles Gladiators
Na kraju smo imali i najinteresantniji meč večeri, meč koji je i ispunio ta očekivanja. Outlawsi su još jedan tim koji je bio jak u prvoj fazi, ali u drugoj ima očigledne probleme, dok su Gladiatorsi sa Fissure-om u postavi postali jako ozbiljan tim. Outlawsi su otvorili pobedom od 4-3 na Volskayi, a zatim poveli na Lijiangu. Deliovalo je da će osvojiti i celu mapu, ali su Gladiatorsi preokrenuli, a zatim osvojili i sledeći point, da bi izjednačili na poluvremenu. Na King’s Rowu su uspeli da naizgled lako full-holduju Outlawse, pa onda sa Sombrom u napadu osvoje point iz praktično jednog napada. Usledio je Gibraltar, na kom je Linkzr izveo Widowmaker za koju niko u Gladiatorsima nije imao odgovor. Teksašani su izjednačili na 2-2, što je značilo doigravanje na Iliosu. Prvo se igrao Lighthouse, na kom je posle prvih nekoliko borbi i smenjivanja, LA uspeo da se utvrdi i na kraju osvoji. Sledeći je bio Ruins, na kom su svi sa pravom očekivali dominaciju Linkzra na Widow. Međutim, Gladiatorsi su izveli jako čudnu izmešanu kompoziciju koja je uspela da iznenadi Outlawse. Na kraju se igralo do 99-99%, da bi na kraju Gladiatorsi trijumfovali i zabeležili novu uzastopnu pobedu.

Ovim rezultatima, na prva tri mesta faze suvereno vladaju Excelsior, Dynasty i Gladiatorsi. Situacija na ukupnoj tabeli je nešto drugačija, ali ono što je tu zanimljivo je koliko su se Gladiatorsi ovim pobedama odmakli od timova koji su iza njih. Ostaje da vidimo šta će ostali timovi uraditi u svojim mečevima ove nedelje, a ko se sastsaje večeras možete pročitati u nastavku: Los Angeles Gladiators – Florida Mayhem; London Spitfire – San Francisco Shock; Los Angeles Valiant – Boston Uprising. Mečevi počinju u 00h po našem vremenu.

Related Articles