HARDWARE: Logitech predstavio gejmerske zvučnike i novu mehaničku tastaturu

HARDWARE: Logitech predstavio gejmerske zvučnike i novu mehaničku tastaturu

Do sada se nismo susretali sa konceptom gejmerskih zvučnika ali očigledno da Logitech smatra da je red i za takav korak i dobijamo G560 PC Gaming Speaker. Osim toga što su standardni zvučnici ovaj model je opremljen i sa novom LightSYNC tehnologijom kao i njihova najnovija mehanička tastatura.

LightSYNC u suštini omogućava da se sinhronizuje RGB osvetljenje na tastaturi, mišu i zvučnicima, ali ne samo to – on prati dešavanja na ekranu i može da upari osvetljenje sa onime što se dešava u igri! Na taj način od zvučnika ne dobijate samo dodatni audio doživljaj već i novi vizuelni utisak. Ovu tehnologiju podržava i najpopularnijih Logitech žični miš za gejming – G502.

Sami G560 zvučnici su 2.1 sistem ukupne snage do 120W što znači da imaju dva satelita i subwoofer koji ide ispod stola, a zvuk se takođe može podešavati i kroz Logitech G softver.

G513 tastatura dolazi sa dve različite opcije Romer-G mehaničkih tastera, možete izabrati između taktilnih i linearnih. Taktilni su zapravo standardni Romer-G tasteri kakve smo imali prilike da koristimo do sada, dok su novi linearni bez ikakvog klika za najbrže gejming iskustvo. Suštinski i jedni i drugi imaju istu tačku na kojoj registruju pritisak i treba ista snaga pritiska, ali kod taktilnog ćete dobiti povratnu informaciju na prstu dok kod linearnog nećete imati taj osećaj. Takođe za tastaturu možete birati između dve opcije boja – carbon ili silver. Posebno treba pohvaliti i veliki tapacirani odmor za dlanove.

Related Articles