Sc2: Drama oko izbora Avila u sastav tima SAD

Sc2: Drama oko izbora Avila u sastav tima SAD

Juče je završeno glasanje za predstavnike reprezentacija zemlja sveta u Nation Wars V i poznati su sastavi timova svih 32 reprezentacija.

Ubedljivo najveću kontroverzu izazvalo je to što je poznati StarCraft 2 strimer Avilo dospeo u Nation Wars V, kao jedan od predstavnika tima SAD, zajedno sa dva Protossa, vrhunskim Neebom i “Disruptor bogom” MCanning.

Avilo je  relativno popularan strimer, koji je poznat kao Terran igrač koji obožava Mech taktike, tako da drame oko njegovog izbora ne bi bilo da nije njegove ličnosti. Naime, Avilo važi za jednog od najtoksičnijih i najnegativnijih persona na StarCraft 2 sceni. Stalno proziva protivnike protiv kojih igra da varaju, da nemaju pojma, vređa ih i omaložava, redovno je toksičan i na StarCraft 2 forumima, gde stalno kuka kako je Terran previše slab, a ostale rase jake i nije mu strano i da otvoreno vređa i proziva i same developere u Blizzardu, koji su zaduženi za balans.

Na strimu se često dere, vrišti i neretko bukvalno “skviči” u besu, što mnoge iritira, ali mnoge i zabavlja, pa je on slika i prilika onog tipa popularne ličnosti koju “volite da mrzite” i mnogi gledaju njegove strimove upravo da bi se smejali kad ga vide crvenog od besa kako se dere i kuka.

Drama je nastala zbog toga što su mnogi otvoreno pozivali da ne dozvole da Avilo pobedi, jer po njima on kao ličnost nije podoban da predstavlja StarCraft i reprezentaciju, a vlasnik tima PsiStorm je javno prozivao sve koji su glasali za njega, zato što je njegov igrač JonSnow upravo zbog avila “izvisio” za mesto u reprezentaciji, zauzevši 4. mesto.

Avilo made it onto team USA for nation wars. Every single person who voted for him should be fucking ashamed of themselves. You pulled the SC2 equivalent of voting for Trump

Drugi pak brane izbor Avila i smatraju da je sceni uvek potrevan taj tip “bad boy” igrača koga ljudi mrze i koji praktično otvoreno mrzi sve ostale, poredivši Avila sa Idrom, još jednim čuvenim “loš momak” StarCraft 2 igračim.

Voleli ili mrzeli Avila, jedno je sigurno, njegov ulazak u reprezentaciju doneo je određenu dozu atmosfere koja u smislu zabave i popuarlnosti događaja može da ima samo pozitivan efekat na gledanost Nation Wars V, tako da je to bar neka pozitivna strana priče, a negativno je to što se zajednica poprilično oštro podelila zbog toga.

Related Articles