I zvanično, Fortnite je najgledanija igra na Twichu, prešla i LoL!

I zvanično, Fortnite je najgledanija igra na Twichu, prešla i LoL!

Proteklih par nedelja imali smo prilike da pratimo kako je Battle Royal naslov Epica, Fortnite, polako ali sigurno preuzimao primat u odnosu na ostale popularne igre na Twitchu.

Najpre je sustignut PUBG na negde oko 10 miliona gledanih sati nedeljno, da bi već sledeće nedelje bio na 15 miliona sati.

U tom istom periodu i glednost LoL-a je polako padala, pa je sa preko 20 miliona sati malo po malo padao, te ga je pre par dana Fortnite po prvi put i sustigao, na oko 18 miliona sati gledanosti nedeljeno.

Sadašnji dan ulazi u istoriju kao dan kada je LoL posle jako dugo vremena skinut sa Twitch trona, jer je Fortnite imao više sati gledanosti nedeljno od League of Legends, a više nego duplo više od PUBG.

Puno je faktora iza ovoga, popularnost Battle Royala i PUBG je doprinela širenju popularnosti za Fortnite, ali je glavni faktor to što je igra potpuno f2p (besplatna), za razliku od PUBG koji se plaća 30 dolara. Takođe, igra uspešno spaja dva ekstremno popularna žanra, survival igru sa elementima sakupljanja resursa i izgradnje, unutar Battle Royal igre.

Osim toga, Fortnite je poprilično optimizovana igra za koju mogi igrači i fanovi kažu da je savršena za strimovanje.

BIće zanimljivo pratiti u kom pravcu će se ovaj trend nastaviti, ali ono što je sigurno je da je ovome, pored popularnosti igre Fortnite, doprineo i osetan pad gledanosti LoL-a na Twitchu.

Related Articles