Dota 2 – Efektivna igra dovela Effect do nove Major završnice

Dota 2 – Efektivna igra dovela Effect do nove Major završnice

Kada je Effect u kvalifikacijama za Dota 2 Asia Championship (DAC) pao u donji dio kostura, nakon poraza od Team Spirita, svi su ih otpisali. Ipak, ekipa sastavljena od 5 iskusnih ruskih igrača je dokazala da kvalifikacije za ESL One Katowice Major nijesu bila samo srećan splet okolnosti.

Ekipa kojui čine Andrey “Afoninje” Afonin, Zaur “Cooman” Shakhmurzaev, Vasily “AfterLife” Shishkin, Rinad “KingR” Abdullin i Igor Andreev “Maden” Modenov je prosto protutnjala kvalifikacijama za ESL One Katowice Major. Mišljenje većine Dota 2 zajednice je bilo da je to jer ekipa Natus Vincere nije bila dio kvalifikacija. Ovog puta je ruska ekipa dokazala da im roviti Na’vi nije toliko bitan faktor. Glatkom pobjedom od 2:0 u finalu donjeg dijela kostura su izbacili favorizovanu ukrajinsku ekipu i sebi obezbijedili priliku da se domognu nove LAN završnice.

U sveukupnom finalu ih je čekao glavni krivac za teži put do finala – Team Spirit. Nevjerovatno ubjedljiva igra na prvoj mapi, na kojoj je Effect demonstrirao sav svoj potencijal, uhvatila je igrače Team Spirita na krivoj nozi. Effect je imao skoro tri puta više ubistava (32-11), i skoro dva puta veću net vrijednost (71 hiljada u odnosu na 36). Ipak, Team Spirit je brzo konsolidovao redove i većinu druge mape bio u vođstvu. A koliko je malo potrebno da se preokrene meč imali smo prilike da vidimo i na ovoj mapi. Jedna timska borba u kojoj je Effect počistio protivničku ekipu je bila dovoljna da se stekne prednost, koja je na samom kraju kapitalizovana. Za to je bilo potrebno 42 minuta igre.

Ovom pobjedom je Effect zaslužio naslov treće najuspješnije ekipe CIS regije u ovoj sezoni. Da li će biti i treća ekipa iz ove regije koja će upisati poene u Dota Pro Circuitu saznaćemo tokom sledeće nedelje, kada će uzeti učešće na prvom od svoja dva Major LAN-a – ESL One Katowice.

Ukoliko im to ne pođe za rukom, popravni ispit će imati 30. marta, kada će se predstaviti kineskoj publici kao pobjednici CIS regije i potencijalna nagazna mina turnira.

I Dota 2 Asia Championship (DAC) i ESL One Katowice za nagradni fond imaju 1,000,000 dolara i 1500 kvalifikacionih poena.

Related Articles