Esport na zvaničnom Olimpijskom Youtube kanalu

Esport na zvaničnom Olimpijskom Youtube kanalu

Godinu u esportu otvorili su brojni veliki turniri u januaru, ali se ipak možda i najznačajniji esport događaj do sada desio u februaru.

U pitanju je IEM Pjongčang, StarCraft 2 turnir održan u Pjongčangu kao direktna uverita za Zimske olimpijske igre i pod direktnim pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Tako je Intel Extreme Masters u Pjongčangu ušao u istoriju kao prvi esport događaj povezan za Olimpijskim igrama, a zajedno sa njim i StarCraft 2 kao “de facto” prva olimpijska esport igra, te Scarlett, kao prvi nezvanični esport olimpijski pobednik.

Koliko je MOK ovo ozbiljno shvatio govori i činjenica da je čitav turnir prenošen na zvaničnom sajtu i kanalu Olimpijade, a sinoć se na olimpijskom Youtube kanalu pojavio i video čiji je cilj da na određen način predstavi široj publici šta je esport i kako funkcioniše.

Interesantno je da video u komentarima mahom nema negativnih reakcija, kako bi se možda moglo očekivati, a i broj “lajkova” videa daleko premašuje negativne ocene.

Podsećamo, letos su proletele informacije da se ozbiljno razmatra da se esport uvede na Olimpijadu u Parizu 2024. godine, a ove godine će esport i zvanično biti prisutan na Azijskim olimpijskim igrama.

Video možete pogledati ispod:

 

Related Articles