“Il’ to grmi il’ se zemlja trese”: Blanka stiže u Street Fighter V 20. februara

“Il’ to grmi il’ se zemlja trese”: Blanka stiže u Street Fighter V 20. februara

Blanka, poznat i kao maskota EPSa, je najavljen za vreme Capcom Cupa kao jedan od šest likova (Sakura, Falke, Cody, Sagat, G) koji će upotpuniti postavu u trećoj sezoni igre. Danas, na rođendan Blanke kao lika, dobili smo i trejler koji je došao kao grom iz vedra neba.

Dve velike novine koje su svi primetili jeste to što Blanka ima poseban stance, ali i command grab. Blanka je uvek važio za agresivnog lika koji dosta ofanzive uspostavlja pomoću bacanja i drugih trikova, ali command grab koji se zove Wild Hunt će zasigurno obogatiti njegov arsenal. Animacija ovog poteza počinje tako što Blanka najpre skače na svog protivnika i podseća na Birdiev Dolphin dive. Blanka ima i novi stance u vidu v-skilla koji se zove Coward Crouch. Coward Crouch sam po sebi dozvoljava Blanki da projektili prođu iznad njega. Iz v-skilla Blanka ima dve opcije. Ako pritisne punch dugme dobiće wild lift koji diže protivnika u vazduh odakle možete da nastavite kombo. Kick dugme predstavlja poseban skok iz kog Blanka ima pristup svim ostalim napadima.

U trejleru smo imali prilike da vidimo i Blankine V-trigger poteze. Prvi V-trigger, odnosno Jungle Dynamo pojačava Blankine kotrljajuće napade i daje im kombo svojstva, a njegov električni napad dobija novu animaciju, a stiče pristup i još jednom specijalnom napadu, Ground Shave Rolling, nekadašnjem super napadu.

Drugi V-trigger se zove Lightning Beast. Lightning Beast mu omogućava da radi Rolling Cannon u vazduhu čiji pravac igrač može da menja pritiskom željene strane i HP i HK dugmeta. Takođe Blanka može da kombouje u Rolling Cannon iz bilo kog specijalnog napada.

Blanka je takođe video izmene i kada su u pitanju svojstva već postojećih napada te običan Blanka Ball sada obara protivnika na pod, dok EX verzija omogućava da nastavite sa kombom, a Rainbow Roll daje sada kombo kada udarite protivnika.

Prema onome što smo do sada imali prilike da vidimo Blanka će biti pravo osveženje, a u to ćete i sami imati prilike da se uverite 20. februara.

Izvor: Shoryuken

Related Articles