Team Empire prvi kvalifikovani tim za DreamLeague Season 9 Minor

Team Empire prvi kvalifikovani tim za DreamLeague Season 9 Minor

Team Empire je prva ekipa koja je svoje učešće na DreamLeague Season 9 Minoru obezbijedila preko kvalifikacija. CIS ekipa se tako pridružili ekipama Secret i Liquid na spisku ekipa učesnica ove LAN završnice. Organizatori su odlučili da se dva direktna poziva uruče prvo i drugoplasiranoj ekipi sa DreamLeague Season 8 Majora, ujedno ekipama koje zauzimaju prve dvije pozicije i u Dota Pro Circuitu – Secret je prvi sa 4260 poena, Liquid drugi sa 3510.

Ruska organizacija je na najbolji način iskoristila odsustvo dvije najbolje ekipe CIS regije ove sezone – Virtus.Pro i Natus Vincere. Kroz kvalifikacije su prošli munjevito, pobjedivši u sva 3 meča, uz poraz na samo jednoj mapi i to u finalnoj seriji. U polufinalu su savladali Gambit sa 2:0, u finalu gornjeg dijela Suicide Team sa 2:0. U sveukupnom finalu su čekali pobjednika finala donjeg dijela kostura u kojem se Suicide Team sastao sa Team Spirit. Imali smo priliku da vidimo malo iznenađenje, jer je ST savladao favorizovani Spirit sa 2:1, i tako dobili priliku da se revanširaju ekipi Empire za poraz u finalu.

Ipak, Empire je bio prejak za pobjednika otvorenih kvalifikacija. Međutim, nije sve išlo tako glatko. Suicide Team je na prvoj mapi uspio u potpunosti da iznenadi Empire. Phantom Lancer je bio nerješiva enigma za Empire, o čemu najbolje svjedoči njegov skor na kraju mape: 16-0-8! Ipak, iskustvo ruske ekipe je prevladalo, pa su na sledeće dvije mape ispravili greške napravljene na prvoj i veoma lako riješili obje u svoju korist.

Ovo je ekipi Empire treća LAN završnica ove sezone, a ujedno i nova prilika za prve bodove unutar Dota Pro Circuita.. Prva dva pojavljivanja su bila na Captains Draft i StarLadder i-League Invitational Season 4 Minorima. Na Captains Draftu su zauzeli razočaravajuće poslednje mjesto, dok se ni na StaLadderu nijesu posebno istakli, podijelivši peto mjesto sa ekipom Complexity Gaming.

LAN završnica DreamLeague Season 9 Minora je zakazana za 21. i trajaće do 25. marta. Broj ekipa učesnika iznosi 8, dva direktna učesnika i 6 pobjednika kvalifikacionih regija. Nagradni fond iznosi 300,000 dolara i 300 kvalifikacionih poena.

Related Articles