StarCraft 2: Stižu izmene za mapu Backwater LE

StarCraft 2: Stižu izmene za mapu Backwater LE

Set StarCraft 2 mapa za sezonu 1 2018 je izazvao određene burne reakcije kada se pojavio, pre svega zbog toga što je igran na DreamHacku u Lajpcigu svega desetak dana nakon što su mape izašle, pa su mnogi igrači smatrali da nije bilo dovoljno vremena za pripreme.

Osim toga, igrači su pronašli i solidan broj problematičnih situacija na mapi Backwater LE, ponajviše onih koje se tiču treće ekspanzije i Terranovih Mech jedinica.

Liberatori su kod treće ekspanzije imali neke sjajne pozicije koje je bilo jako teško braniti i čak uopšte nije moglo da se puca na njih sa zemelje, i sad će to biti ispravljeno tako što će se otvoriti više prostora iza mineralnih linija, odakle će moći da se brani harassment Liberatora.

Takođe, postojale su pozicije odakle je Siege Tank u Siege modu mogao da puca na građevine ekspanzije sa nekih pozicija odakle to ne bi smelo da se dešava, što možete videti ispod, pa će sada na tim mestima biti sužen prohodni teren, kako Siege Tank ne bi mogao da se tu pozicionira i puca na bazu.

Ispravljen je i zvučni bag kod Siege Tanka, koji je upozoravao protivnike na napad i pre nego što se sam napad desi. Na kraju, i mapa za 3v3, Snowbound Colony je dobila ispravku u vidu postaljanja početnih baza na adekvatne pozicije.

Backwater LE
• Increased the pathable terrain areas at the closed-in third base expansion to allow ground units to attack unupgraded Liberators sieging minerals lines.
• Changed ground pathing by adding unpathable terrain near the closed-in third base expansion to prevent Siege Tanks from reaching and firing on nearby base structures.
• Improved visibility of creep located underwater.

Snowbound Colony
• Starting locations adjusted to the correct locations.

Siege Tank
• Bug fix: Siege tanks in tank form will no longer send out attack notifications to the enemy before firing.

 

Related Articles