Dota 2 – Starladder i-League Invitational #4 sledeća stanica u Dota Pro Circuitu

Dota 2 – Starladder i-League Invitational #4 sledeća stanica u Dota Pro Circuitu

Nakon što je Malezija uživala u svom dijelu LAN Dota 2 akcije red je došao i na Kinu. Šangaj će biti domaćin trećeg ovogodišnjeg Minora, prvog na kineskom tlu. I dok nas je ESL iznenadio sa formatom svog Minora, Starladder se držao svog standardnog formata, pa ćemo tako imati priliku da pratimo 8 ekipa na ovom LAN-u (za razliku od 16, koliko ih je učestvovalo u Gentingu).

Standardni format izgleda ovako – ovaj Minor se sastoji iz dvije faze. U prvoj će biti 8 ekipa. Tih 8 ekipa će formirati dvije grupe, gdje će se u Best of 3 formatu boriti za jedno od dva prva mjesta, jer će se samo dvije prvoplasirane ekipe plasirati u drugu fazu. Drugu fazu čine polufinale, koje se igra u Best of 3, single elimination formatu i finale koje je Best of 5

Za, sada već ustaljenih, 300,000 dolara i 300 kvalifikacionih poena će se boriti dva direktno pozvana tima i 6 pobjednika regionalnih kvalifikacija. Direktni pozivi su očekivani – Team Liquid, koji će braniti titulu osvojenu na premijernom turniru ovogodišnjeg Dota Pro Circuita, te Newbee, koji je u Gentingu uspio da pokaže svijetu da Liquid ipak nije nedodirljiv. Spisak ostalih izgleda ovako: Complexity Gaming (Sjeverna Amerika), Team Empire (CIS regija), LGD Gaming (Kina), Team Kinguin (Evropa), Mineski (SEA regija) i Infamous (Južna Amerika).

Peruanski tim će na ovom Minoru zamijeniti pobjednike kvalifikacionog ciklusa, ekipu SG E-sports, koji su odlučili da se posvete južnoameričkim kvalifikacijama za WESG.

Poznate su i grupe, pa će tako grupu A činiti: LGD Gaming, Complexity Gaming, Team Liquid i Infamous, dok se u grupi B nalaze: Team Kinguin, Mineski, Newbee i Team Empire.

            

             

Starladder i-League Invitational počinje 1. februara, u 5 ujutru po srednjeevropskom vremenu. Svojim međusobnim duelom će ga otvoriti ekipe LGD i Complexity Gaming. Finale kineskog Minora je zakazan za 4. februar, kada ćemo saznati da li će biti značajnijih promjena na Dota Pro Circuit tabeli.

Related Articles