ELEAGUE Major: Boston oborio sopstveni svetski rekord gledanosti!

ELEAGUE Major: Boston oborio sopstveni svetski rekord gledanosti!

Ukoliko ste fan CS:GO, verujemo da apsolutno niste propustili sinoćnje finale Boston Majora, gde je u neverovatnom duelu Cloud9  odneo titulu i ček na 500 000 dolara, koliko pripada šampionskoj ekipi.

Ovaj šampionat ostaće po mnogo čemu upamćen, po vrhunskoj produkciji, vanserijskim partijama, momentima za pamćenje i naravno tituli Cloud 9, ali će ipak u istoriju ući po još jednom oborenom rekordu u svetu Esporta.

Naime, na vrhuncu gledanosti ovo grand finale je samo na glavnom kanalu strima imalo preko 1 130 000 jedinstvenih posmatrača, što je najveći broj publike na jednom kanalu u istoriji strimovanja na platformi Twitch, i rekord svih vremena kada je esport u pitanju.

Ukupan broj posmatrača preko svih zvaničnih Twitch kanala na različitim jezicima, sinoć je na vrhuncu prestigao broj od milion i 400 hiljada jedinstvanih gledalaca, i tu ne računamo TV publiku, za koju brojke nisu poznate, već samo Twitch brojeve.

Ovaj rekord je godinu dana držao upravo ELEAGUE Major: Boston, koji je prošle godine postao prvi događaj kome je pošlo za rukom da pređe magični broj od milion istovremenih gledalaca na jednom kanalu.

Bio je to trenutak kada je esport još jednom pomerio granice i pokazao da je budućnost za esport već sada tu i da njemu pripada, ali i da još ima da se uči i ta će tek nastaviti da raste, bez stajanja.

Related Articles