Dota 2 dobija novog heroja?

Dota 2 dobija novog heroja?

Nesrećni patch koji je sinoć izašao za Dota 2 je izazvao mnogo emocija i šuškanja. Za početak, razljutio je mnoge zbog serije bugova koja je omela noćne ptice i američke igrače u igranju (bugovi su većinom ispeglani do sada) a opštu Dota 2 publiku je naterao na spekulacije jer je Valveu pobeglo nekoliko fajlova koji sugerišu da Dota 2 uskoro dobija novog heroja.

Da li je ovaj leak slučajan ili nameran, po dobrom starom Valve protokolu, ne znamo i ne zanima nas. Ono što nas više zanima je novi potencijalni heroj, ovoga puta sa radnim imenom “Mars” po rimskom bogu rata.

Da nas u igri očekuje pravi hoplit ili falangit govore dve ikonice i jedna animacija spella koji će možda krasiti novog heroja a koje vidimo ispod:

Tu je i animacija gorepomenute falange:

Nepotrebno je reći da su ikonice i animacija totalno nedovršeni, štaviše ružni, ali to su sve radne verzije budućeg heroja. Sa obzirom da Valve ali ni sama DotA iz WCIII od početka nisu imali prevelike vizualne sličnosti sa istorijskim ratnicima, ostaje da se vidi kakvom će modelu Valve pripisati ulogu heroja koji se služi metodama grčkih falangita i hoplita.

League of Legends i Heroes of the Storm koji su pre same Dota 2 koristili ideje iza nikad objavljenih WCIII DotA heroja su već implementirali neke faktore koje vidimo ovde, specifično kroz tri heroja. Cassia iz Heroes of the Storm ima “Fend” koji je u suštini tehnika ubadanja protivnika držeći koplje underarm, a identičan je i Heartseeker Strike koji poseduje Pantheon iz League of Legends.

This slideshow requires JavaScript.

Ipak, ovakve animacije i mehanika spella su nedavno dodati na poslednjem heroju koji je dodat u igru, Pangolieru, u vidu “Swashbuckle” pa će možda ovaj spell pre podsećati na jedan drugi ability iz LoL-a, Azirov Emperor’s Divide.

Kako god bilo, Dota 2 je poznata da uvek donosi nove ideje i mehanike, pa ćemo videti kakav će zaista biti koncept heroja pod kodnim imenom Mars. Da li Zevs dobija bogovsku konkurenciju?

Related Articles