RUR Esports (ex-Heroji s Oluju/lvlUP) odbranili tituli na Games.conu!

RUR Esports (ex-Heroji s Oluju/lvlUP) odbranili tituli na Games.conu!

Sve je počelo na ovom istom mestu. Games.CON 2016 bio je prvi Heroes of the Storm turnir na našim prostorima. Danas, godinu dana kasnije, ista ekipa ponovo dominira, samo pod drugim imenom.

Pre nego što uopšte krenemo sa izveštajem sa turnira, veliko zadovoljstvo nam je da predstavimo naš novi Heroes of the Storm tim! Počeli su kao Heroji s Oluju, nastavili da dominiraju scenom kao lvlUP, a od subote imaju novi baner – RUR Esports! Lasthope011, ZmajoGic, Wuzac, Fatcat i Munjator postali su deo RUR porodice. Toliko za sada o ovoj vesti, ipak smo ovde da rezimiramo kako je protekao turnirski dan.

RUR Blizzard Arena ugostila je ove subote 8 HotS timova na Games.CON festivalu. Bilo je dosta već od ranije poznatih timova i igrača, ali se svaki put pojavi i po neka nova ekipa, što samo pokazuje koliko napreduje domaća HotS scena. Timovi su bili raspoređeni u dve GSL grupe. RUR Esports i Peak eSports bili su nosioci grupa, kao trenutno dve najbolje plasiranje domaće ekipe. Na kraju su i opravdali uloge favorita, gde su stigli do samog finala! Ekipe su se borile za nagradni fond od 800 evra, od čega je čak 500 evra otišlo prvoplasiranoj ekipi.

Vrlo prijatno iznenađenje bilo je videti među timovima i više pripadnica lepšeg pola. Ipak takmičarski HotS nije popularan samo u muškoj populaciji. Grupna faza protekla je bez velikih iznenađenja. Nije bilo nekih “cheese” strategija, u daljem tekstu čitajte Peak eSports. Dovoljno su se opekli jednom na InfoGamer HotS turniru u Zagrebu.

Iako su ogromne gejmplej izmene stigle neposredno pred održavanje turnira, nisu preterano uticale na ishod istog. Jeste da su timovi imali samo par dana da se naviknu na promene na građevinama, kampovima i lejning fazi, ipak su svi bili u istom sosu, tako da niko nije mogao da iskoristi nepsremnost druge ekipe.

 

U Plej-of fazi našle su se do sada već poznate ekipe. Ko je pratio RUR HotS ligu početkom ove godine sigurno je čuo za Rangers of the Order (sada Peak eSports), Heroes of Mladi Radnik ili Prosek Gaming koji su došli u izmenjenom sastavu na Games.CON turnir. Naravno, svi znamo te famozne “Heroje s Oluju”, o njima ne treba posebno pričati.

Definitivno najuzbudljiviji duel bio je između ekipa Peak eSports i 1337 u polufinalu. Peak je imao priliku da se osveti ekipi 1337 na porazu za treće mesto na LAN završnici RUR HotS lige. Ladzzo je zamenio tabor i ponovo se našao na strani pobednika. Prvi meč na Dragon Shireu bio je vrlo izjednačen. Malo boljom koordinacijom i uigranošću Peak je uspevao da održava blagu prednost tokom meču. Činilo se na samom kraju da će 1337 uspeti da se odbrani od zadnjeg naleta “zmaja” i izađe kao pobednik iz duelu. Međutim jednu stvar su predvideli – Genji! Dznk se nalazio u zmaju i onog trenutka kada je on istekao, Genji izlazi sa svojim Dragonbladeom i sam reševa team fight u korist Peak eSportsa. Publika je stvarno mogla da uživa u ovom meču.

Do velikog finala stigli su RUR i Peak. Mislimo da nema potrebe da pričamo ko je pobedio u ovom delu. Peak je pokušao da “iznenadi” RUR sa Tomb of the Spider Queen mapom. Sa jedne strane ovo je mapa koju Peak najviše voli, dok RUR nije baš preterani fan ove mape. Ipak ni to nije bilo dovoljno. Bolji individualni kvalitet bio je na strani RURa, koji lako izlazi kao pobednik.

Za samo godinu dana domaća HotS scena mnogo je napredovala. Trenutno imamo već dva tima koja su našla sponzora. Stalno se pojavljuju novi timovi koji žele da se oprobaju na takmičarskom nivou. Zahvaljujemo se svim timova na učešću, vama publici koja je bila sve ove dane sa nama na Blizzard Areni. Hvala vam na ukazanom poverenju i nadamo se smo i ovog puta ispunili vaša očekivanja. Do nekog sledećeg dešavanja, sportski pozdrav!

 

 

 

 

 

Related Articles