Beastyqt potvrdio nadmoć na domaćoj StarCraft 2 sceni

Beastyqt potvrdio nadmoć na domaćoj StarCraft 2 sceni

Najbolji domaći StarCraft 2 igrač i jedan od najboljih evropskih Terran igrača, Aleksandar “Beastyqt” Krstić, je osvojio RUR StarCraft 2 turnir na Games.CON festivalu u okviru Blizzard Arene.

On je tako na prvom domaćem StarCraft 2 turniru održanom posle dužeg vremena potvrdio da nema ozbiljne konkurencije na srpskoj StarCraft 2 sceni, što potvrđuje i činjenica da je turnir dobio bez izgubljene mape, pa i samo veliko finale koje se igralo na 4 dobijene partije (bo7), koje je Beastyqt dobio u nepunih pola sata.

Naš igrač, RUR Aleksandar “Bastinian” Jošić, je odigrao odlične partije u grupi, ali ga je u  četvrtini finala izbacio Protoss igrač OnTheLine, koji je jednostavno stvarao zid od Protoss Colossusa koji je na choke mestima stalno pržio Zergove, iako je na macro planu Basti, činilo se, stalno dobijao partije.

Do finala je kao drugoplasirani stigao Poxon, nekadašnji Grand Master igrač, koji je i pored odličnih partija ipak bio nemoćan u borbi protiv niškog Terrana. Beasty je igrao agresivno i činilo se kao da se poigravao sa svojim suparnicima, čas igrajući prepoznatljiv Mech stil, čas rani harassment propraćen završavanjem partija i pre nego što se stigne do mechova.

Kao provoplasirani, Beastyqu je osvojio nagradnu od 150 evra, dok je drugoplasiranom Poxonu pripalo 50 evra nagrade.

Mi se zahvaljujemo svim igračima koji su učestovali i nadamo se da će StarCraft 2 zajednica nastaviti da raste, sada kada je StarCraft 2 postao f2p, a mi se vidimo uskoro na nekom novom StarCraft 2 turniru.

Related Articles